Kuva: Fotolia

Onko sinulla siskoja? Tutkimus selvitti, millaisen kumppanin he tahtovat sinulle

12.05.2016 15:45 - Senni Loikala

Siskosi tahtovat sinulle vain parasta, selviää tutkimuksesta.

ScienceDaily-sivustolla uutisoidaan Norjan teknis-luonnontieteellisen yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jossa selvitettiin sisarusten ajatuksia siitä, millainen on heidän oma ihannekumppaninsa ja millainen olisi paras mahdollinen mies heidän omalle siskolleen.

- Suurimmalta osin naiset valitsevat siskonsa ”ihannekumppanille” samanlaisia piirteitä kuin omalleen. Unelmapartnerin ominaisuuksia yleisimpiä olivat uskollisuus, lojaalisuus, rehellisyys ja luotettavuus, tutkija Robert Biegler kuvailee.

Ihannekumppani siskolle

Muutamia eroavaisuuksia kuitenkin ilmeni naisten näkemyksistä oman ja siskon ihannekumppanin välillä. Siskolleen naiset toivovat lempeämpää kumppania kuin itselleen.

- Naisista sellaiset ominaisuudet kuin ymmärtäväisyys, empaattisuus, vastuullisuus, auttavaisuus, herkkyys ja ystävällisyys olivat tärkeämpiä heidän siskonsa kumppanissa kuin heidän omassaan.

Puolestaan oman ihannekumppaninsa kohdalla naiset arvostivat enemmän avoimuutta, huumorintajua, charmikkuutta, seksuaalista kemiaa ja hauskuutta, kuin kumppanissa, jonka he valitsisivat siskolleen.

Suvun jatkuminen tärkeää

Syy ihannemiesten eroavaisuuksissa saattaa löytyä naisten toiveesta synnyttää vahvoja lapsia, jotka tulevat pärjäämään elämässä.

- Omien geenien jatkaminen on ykkössijalla. Tärkeimpänä perusteena on löytää kumppani, jonka kanssa voit saada viehättäviä lapsia, jotka tulevat pärjäämään. Heidän täytyy olla tarpeeksi vetovoimaisia, jotta he voivat siirtää geenejään eteenpäin seuraavalle sukupolvelle, tutkija Ottesen Kennair selvittää.

Tutkimukseen osallistui opiskelijanaisia ja heidän siskojaan. Osallistujia pyydettiin valitsemaan yli sadasta ominaisuudesta sellaiset, joita he arvostaisivat eniten omassa ja siskonsa kumppanissa.

Lähde: ScienceDaily

Kilpailut

Uusimmat