Kuva: Fotolia

Äidilleni: "En tiedä uskoitko minua, kun kerroin, mitä miehesi teki minulle"

10.07.2016 20:15 - Tarja Vilén

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"En tarkoita mitään pahalla kertomalla, että olet maailman huonoin äiti. En tiedä uskoitko minua, tai halusitko edes uskoa minua, kun kerroin, mitä miehesi minulle teki.

Kerroin sinulle, kuinka miehesi kosketteli minua, kun olin 13-vuotias. Kerroin, kuinka en voinut olla kotona ilman hupparia, edes kesällä. Jouduin aina suihkussa ollessani kasaamaan pyyhkeitä suihkun ikkunan eteen. Kerroin, kuinka hän on mustasukkainen minun poikaystävilleni.

Tiedän, että asia mietitytti sinua. Tiesit, että vihasin häntä ja saatoin valehdella. En valehdellut. Tiedän, että kerroin sinulle liian myöhään. Kerroin sinulle vasta, kun makasin sairaalassa lääkkeiden yliannostuksen takia, ranteet viillettynä.

Tiedän, että lopussa lähdit mukaani, koska uhkasin muuttaa joko yksin tai kanssasi. Tiedän, että vihaat häntä nykyään enemmän kuin ketään muuta.

Tiedän myös, että lähdit mukaani, koska miehesi jäi kiinni myös pettämisestä. Ja siksi, olet myös maailman paras äiti.

Olen vihannut sinua salaa niin pitkään. Haluaisin kertoa sinulle, että rakastan sinua, vaikka et uskonut, vaan pakotit minut katsomaan, kun sanoit hänelle papin edessä tahdon.

En kertonut moneen vuoteen, koska näin, että sinä olit onnellinen. En kertonut muuttomme jälkeen, kuinka paljon edelleen vihasin sinua, kun et ensimmäisellä kerralla uskonut.

En jaksa olla katkera. Vihaan häntä edelleen, syystäkin, mutta annan sinulle anteeksi.

Et edes tiedä, että olen ollut vihainen, koska suljen kaiken, niin kuin sinäkin.

Enkä tiedä, kuinka paljon sinä vihaat minua, kun pakotin sinut pois sieltä.

Enkä tiedä kirjoitinko tämän sinulle, vai itselleni.

Joka tapauksessa, annan anteeksi, rakastan sinua."

Terveisin,

Onneton lapsi

Lue myös: Äidilleni: "Löysit uuden miehen ja unohdit meidät"

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat