Kuva: Fotolia

Naisen tositarina pakkoavioliitosta pysäyttää: "Itkin kylpyhuoneen lattialla ja suunnittelin pakoa"

09.06.2016 16:15 - Senni Loikala

Netissä leviää pysäyttävä tositarina nuoresta Yhdysvalloissa kasvaneesta naisesta, jonka suku valitsi hänelle puolison toiselta puolelta maapalloa.

Seventeen-sivustolla uutisoidaan amerikanpalestiinalaisen Yasmine Koenigin, 18, surullisesta tositarinasta. Chicagossa syntynyt ja lapsuutensa siellä asunut Yasmine oli vain neljän kuukauden ikäinen, kun hänen isänsä kuoli, jolloin hän muutti äitinsä ja kahden siskonsa kanssa asumaan isoäitinsä luokse. 

Sivuston mukaan Yasmine oli kuusivuotias, kun hänen teini-ikäiset siskonsa matkustivat Palestiinaan. Pikkusiskolle sanottiin, että isosiskot olivat lähteneet tapaamaan sukuaan. Siskot eivät koskaan palanneet matkalta.

Yasmine oli ihaillut erityisesti vanhinta siskoaan, joka kuunteli popmusiikkia ja käytti meikkiä. Isosisko oli hankkinut paidattoman julisteen Usherista ja kiinnittänyt sen siskojen sängyn viereen. Pian isoäiti repi kuvan pois seinältä.

Koulunkäynti loppui

Kun Yasmine oli 14-vuotias, pakotti hänen äitinsä sivuston mukaan tyttärensä lopettamaan koulunkäynnin. Nuoren naisen päivät kävivät pitkiksi, jolloin hän alkoi viettämään aikaansa Facebookissa.

Yhtenä päivänä, kun Yasmine tuli koulusta kotiin, olivat isoäiti ja äiti hänen vaatekaappinsa luona. Isoäiti piteli roskapussia kädessään ja äiti leikkasi Yasminen pillifarkkuja riekaleiksi. 

"Ne ovat asiattomat ja paljastavat! Olet liian vanha pukeutuaksesi näin", äiti perusteli.

Yasmine tutustui sosiaalisen mediassa paremmin vanhaan koulutoveriinsa, jonka kanssa hän järjesti tapaamisen ostoskeskukseen. Kun äiti ja isoäiti saivat tietää asiasta, kertoivat he, että Yasminen pitäisi mennä ”tapaamaan sukuaan” Ramallahin kaupunkiin, Palestiinaan.

"Pakkaa laukkusi. Lähdemme tapaamaan siskojasi Palestiinaan", äiti sanoi.

Painajainen Palestiinassa

Palestiinassa Yasmine pakotettiin tapaamaan miehiä, jotka olivat kiinnostuneita menemään hänen kanssaan naimisiin. Isosiskot meikkasivat Yasminen ja laittoivat hänen hiuksensa ennen tapaamisia.

Yksi miehistä oli lähes kymmenen senttiä Yasminea lyhyempi ja hänen etuhampaistaan puuttui puolet. Suku pakotti, että Yasminen olisi mentävä tuon miehen kanssa naimisiin - olihan hänellä työpaikka ja oma talo.

"Pahimmasta painajaisestani oli tulossa totta. Juoksin kylpyhuoneeseen, menin lattialle makaamaan ja puhkesin itkuun. Miten perheeni pystyi tekemään tämän minulle? Ajattelin, että tulisin karkaamaan, mutta en tiennyt, miten se onnistuisi. Äidilläni oli minun passini, eikä minulla ollut rahaa. Olin loukussa. Aloin miettiä, miten voisin tappaa itseni, sillä mikä tahansa muu olisi parempi vaihtoehto, kuin tämä", Yasmine muistelee.

Nuori nainen soitti ystävälleen Yhdysvaltoihin, ja onnistui saamaan yhteyden Yhdysvaltain suurlähetystöön. Muutaman kuukauden päästä suurlähetystö onnistui saamaan Yasminen pois maasta ja pakkoavioliitosta.

Kun Yasmine oli päässyt takaisin Yhdysvaltoihin, alkoivat sivuston mukaan oikeudenkäynnit äidin toimia vastaan. Yasmine tulee tuskin koskaan unohtamaan hetkeä, jolloin hän näki äitinsä oikeudenkäynnissä.

"Kun näin äitini, jähmetyin täysin. Hän istui odotushuoneessa ja käyttäytyi, kuin minua ei olisi ollut olemassa. Hän ei katsonut minua silmiin. Tunsin itseni samalla loukatuksi ja vihaiseksi", Yasmine kertoo.

Uusi alku

Nuori nainen jatkoi elämäänsä sijaisperheissä, joiden kanssa hänelle tuli ongelmia. Sittemmin Yasmine on kuitenkin selvinnyt ongelmista, kirjoittanut ylioppilaaksi ja aloittaa syksyllä opinnot Illinoisen yliopistossa.

"Sillä ei ole merkitystä, mikä minusta tulee isona, vaan tärkein asia, joka tekee minut onnelliseksi, on valinnanvapaus – saan päättää, millaisiin vaatteisiin pukeudun, kenen kanssa tahdon mennä treffeille tai jopa naimisiin, ja saan päättää ennen kaikkea, että kuka oikein tahdon olla."

Pääset katsomaan valokuvia Yasminesta täältä.

Lähde: Seventeen

Lue myös: Anna-Maria, 26: "Huumeet olivat koko elämäni, kunnes oma diilerini teki minulle elämäni tarjouksen"

Lue myös: Sanna, 30: Harmittomalta kuulostava addiktio oli tuhota terveyteni ja talouteni

Lue myös: Minun tarinani: Sain joululahjaksi risuja ja niillä selkääni

Kilpailut

Uusimmat