Kuva: Fotolia

Kihlat edessä? Unelmien sormus löytyy asiantuntijoiden neuvojen avulla

15.06.2016 22:15 - Emmi Moilanen

Kihlasormuksen hinta ei enää määräydy miehen tilipussin suuruuden mukaan. Nykyään rakastavaiset voivat jakaa sormuksen kustannukset.

Olet ehkä kuullut puhuttavan perinteestä, jonka mukaan miehen tulisi kuluttaa kahden tai kolmen kuukauden palkan suuruinen summa ostaessaan kihlasormusta rakkaalleen. Glamourin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kyseinen perinne on kuitenkin jo taakse jäänyttä elämää.

- Nykyään on enemmänkin tapauskohtaista, kuinka paljon pariskunnat kuluttavat kihlasormuksiin, kertoo sormuksia myyvän James Allen yrityksen toimitusjohtaja Oded Edelman.

- He harkitsevat rahatilannettaan ja sitä, mikä on taloudellista. Tuleva kihlapari usein pohtii sormuksen hintaa myös suhteutettuna suurempiin hankintoihin, kuten asuntoon tai autoon, hän jatkaa.

Korujälleenmyyjä Brilliant Earth teki hiljattain selvityksen siitä, kuinka paljon miehet ja naiset olisivat valmiita käyttämään rahaa kihlasormusta hankkiessaan. Kyselyssä kävi ilmi, että 75 prosenttia miehistä ja 83 prosenttia naisista olivat sitä mieltä, että kihlasormuksen tulisi maksaa 5000 yhdysvaltain dollaria (noin 4 450 euroa) tai vähemmän. Vain 9 prosenttia miehistä ja 5 prosenttia naisista olivat sitä mieltä, että sopiva rahasumma olisi 10 000 dollaria (noin 8 900 euroa) tai enemmän.

- Päätös on henkilökohtainen ja tärkeintä onkin tietää, kuinka paljon olet valmis maksamaan sormuksesta sekä mihin sinulla on realistisesti ajateltuna varaa, toteaa Kathryn Money Brilliant Earthista.

Tiedosta rahatilanne sekä odotukset

Edelmanilla on helpot täsmävinkit sormuskaupoille lähtevien avuksi.

- Tiedä taloudellinen tilanteesi ja selvitä, minkä summan voit sormuksesta maksaa ilman, että otat velkaa. Voitte käydä tämän keskustelun myös yhdessä kumppanisi kanssa, hän ehdottaa.

Edelman ohjeistaa myös selvittämään etukäteen, millaista kosintaa suhteen toinen osapuoli mahdollisesti odottaa. Standardinmukainen koko timanteille on noin 1,0 karaatin molemmin puolin.

- Jos kumppanisi haluaa olla mukana sormuskaupoilla, kannattaa keskustella etukäteen hinnasta ja odotuksista mahdollisista timanttien koosta, Money kertoo.

Hyvä vaihtoehto myös on mennä sormusostoksille yhdessä, jolloin maksava osapuoli voi antaa kumppanin valita sopivasta hintahaarukasta mieleisensä sormuksen. Koska nykyisin vanhat perinteet ovat selkeästi väistymässä, yhtä hyvä vaihtoehto on myös se, että kihlapari jakaa sormuksien kustannukset tasan.

Lähde: Glamour

Lue myös: Oletko menossa kihloihin? Asiat, joita muut eivät sinulle kerro

Kilpailut

Uusimmat