Kuva: Fotolia

Miksi uutta parisuhdetta salaillaan alussa? Naiset kertovat

21.06.2016 23:45 - Emmi Moilanen

Uutta parisuhdetta salaillaan myös muista syistä, kuin epävarmuuden takia.

Uusia pariskuntia saattaa mietityttää, missä vaiheessa suhteesta kannattaa puhua julkisesti. Vaikka suhteen salaileminen voi vaikuttaa epäilyttävältä, parisuhdeterapeutti Hilary Silver kertoo Women's Healthille, että on kuitenkin muutama pätevä syy, jolloin uutta rakkautta ei julisteta avoimesti muille.

- Yhdessä työskenteleminen, pelko siitä, että perhe tai ystävät eivät hyväksy suhdetta sekä salasuhde ovat syitä, joiden takia parisuhde halutaan pitää salaisuutena, hän kertoo.

Kaksi naista paljastivat Women’s Healthille, minkä takia he päättivät pitää suhteensa salaisuutena.

"Kokeilimme kepillä jäätä"

Ei ole huono idea varmistaa suhteen olevan vakavalla pohjalla, ennen kuin julkistaa suhteen muille. Katherine D, 36, alkoi salaa tapailla entistä aviomiestään usean vuoden asumuseron jälkeen.

- Sovimme alussa, lähestulkoon välittömästi, ettemme kerro kenellekään suhteestamme vähään aikaan, Katherine toteaa.

- Halusimme suojella yksityisyyttämme ja selvittää asioita, erityisesti sen varalta, jos emme päättäisi jatkaa yhdessä tulevaisuudessa. On kulunut melkein kaksi kuukautta ja lähes kukaan ei tiedä, Katherine kertoo.

Hän selventää myös, että pariskunta luultavasti päättää kertoa perheelleen ja ystävilleen, että ovat taas yhdessä, mutta oman aikataulunsa mukaisesti.

“Jännitimme perheelleni kertomista”

Argentiinalainen Valentina Iricibar, 24, halusi pitää uuden parisuhteensa pimennossa muilta, sillä hänen perheellään oli jo entuudestaan läheiset välit uuden poikaystävän kanssa.

- Poikaystäväni oli paras ystäväni ennen kuin aloimme seurustella. He olivat myös siskoni kanssa läheisiä ystäviä, Valentina kertoo.

- Vanhempani pitivät poikaystävääni kuin omana poikanaan, joten oli hankala arvioida, kuinka perheeni reagoisi ja mikä olisi paras tapa kertoa heille suhteestamme, hän jatkaa.

Muutaman kuukauden seurustelun jälkeen he paljastivat suhteensa läheisilleen ja ensireaktiot vaihtelivat shokin, yllättyneisyyden sekä täydellisen suuttumuksen välillä. Lopulta Valentina kuitenkin stressasi asioista turhaan, sillä kaikki suhtautuivat asiaan positiivisesti.

- He jotka tuntevat meidät, tajusivat, että olemme aina olleet hyviä toisillemme, hän toteaa.

Salailkaa vain oikeista syistä

Jos tunnette tarvetta tutustua toisiinne ilman, että joutuisitte vielä edustamaan pariskuntana, on oikeutettua uutta rakkautta suojella muiden mielipiteiltä.

- Olkaa kuitenkin varmoja, että teette sen oikeista syistä, ettekä siksi, että se on helpompaa tai seksikkäämpää kuin todellisuus, huomauttaa Silver.

Yksi tapa selvittää asioita on katsoa, haluaako kumppanisi vielä jatkaa asioiden salailua, kun sinä olisit valmis paljastamaan totuuden. Luultavasti haluat varmistua, että he salailevat suhdetta oikeista syistä, eivätkä sen takia, että he ovat epäilyttäviä.

- Parisuhteet, jotka alkavat pettämisestä eivät useinkaan kestä. Jos jompikumpi osapuoli on epärehellinen toiselle, tämä voi potentiaalisesti vahingoittaa heidän välistä luottamustaan, sanoo Silver.

Avoin ja rehellinen keskustelu siitä, kuinka pitkään suhde tulisi pitää salaisuutena, helpottaa tilanteen pysymistä terveenä, eikä näin ollen käy kummallekaan osapuolelle turhan stressaavaksi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Pidä suhde intohimoisena - 10 vinkkiä

Kilpailut

Uusimmat