Kuva: Fotolia

Miten vietät elämäsi kesän? Lue helpot vinkit täydellisille hellepäiville

30.06.2016 13:15 - Tiina Svensk

Onnelliset kesäpäivät voivat olla pienistä, mutta merkittävistä teoista kiinni.

Jos kesäloma lähenee, ei kannata kuitenkaan sortua lomastressiin. Omista lomapäivistään saa nimittäin merkityksellisiä, vietitpä ne sitten millaisessa säässä tai ympäristössä tahansa. Mind Body Green -sivuston artikkelin vinkkejä voi soveltaa myös vapaa viikonloppuihin, jos kaipaat lisää iloa päiviisi:

Valitse hyvää lukemista: Lukeminen lisää empatiaa, avartaa ajattelua ja saa mielikuvituksen lentämään. Kirjan avulla voit myös sukeltaa helpommin pakoon ruutuja ja sosiaalista mediaa, mikä on loistava idea aurinkoisina lomapäivinä.

Pidä tauko sosiaalisesta mediasta: Lomalla kannattaa jättää puhelin sivuun, ja keskittyä siihen, mitä ympärilläsi tapahtuu. Yleensä uudessa ympäristössä some-detoxin pitäminen on helpompaa, kun mieli keskittyy automaattisesti vieraisiin ärsykkeisiin. Tauon voi pitää kuitenkin jo mökkiviikonlopun aikana tai vapaapäivänä.

Vietä aikaa eläinten kanssa: Jos sinulla itselläsi ei ole nelijalkaista kaveria, vietä aikaa ystäväsi lemmikin kanssa. Eläinten kanssa leikkimen laskee stressitasoja hetkessä.

Lähde rannalle: Tai uima-altaalle tai järvelle. Veden läheisyyden on tutkittu vaikuttamaan mieleemme ja terveyteemme positiivisesti: usein pysähdymme ihmettelemään vettä ja sen virtaamista, mikä tekee meille hyvää.

Nauti siitä, että olet sinä: Kuinka usein seisahdut ajattelemaan sitä, kuinka paljon olet saanut aikaiseksi tai kuinka hyvä olet jossakin? Rentoutuneena on helppoa tarkastella itseään ja tekemisiään armollisemmin, joten pysähdy antamaan itsellesi ylävitoset kaikkien upeiden syiden takia!

Ole rehellinen läheisillesi: Täydellinen rehellisyys voi olla joskus haastavaa. Kaikista rakkaimpien ihmisten kanssa se kuitenkin kannattaa. Rehellisyys myös tuo ihmiset lähemmäksi sinua: kun todella kerrot, mitä tunnet, voit yllättyä saamistasi vastauksista.

Ota aikaa katsoa auringonlaskua: Milloin viimeksi sinulla on ollut aikaa istua alas ja vain ihmetellä sitä, mitä näet? Kesälomalla voit todella pysähtyä ja rentoutua katsomaan ympärillesi, joten käytä mahdollisuus hyväksesi.

Herää auringon nousuun: Yritä herätä aikaisin edes kerran. Etenkin lomalla on upeaa herätä katsomaan auringon nousua.

Syö hyvin ja onnellisesti: Ota aikaa myös ruuan valmistamiselle. Tee ruokaa ajatuksella ja valitse laadukkaita raaka-aineita: sillä, mitä syömme, on valtava vaikutus terveyteemme ja mielialaamme. 

Tee jotain, mitä et ole tehnyt ennen: Ei ole väliä, onko kyseessä jotain suurta ja ihmeellistä vai jokin pieni asia, mitä olet aina halunnut kokeilla. Uusien asioiden kokeileminen kannattaa aina, sillä saatat oppia myös itsestäsi jotain uutta.

Hymyile tuntemattomille: Hymy ja ilo tarttuvat aina, joten miksi et laittaisi hyvää kiertämään?

Anna anteeksi itselle ja toisille: Jokainen on joskus satuttanut toista, ja nyt on aika antaa anteeksi. Kun teet rauhan menneisyytesi kanssa voit nauttia nykyhetkestä täysin rinnoin.

Lue myös: Ihastelkaa hylättyjä rakennuksia - hauskat treffi-ideat koottiin yhteen

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat