Kuva: Fotolia

"Rintoja ei saa enää puristella" - asiat, jotka miesten tulee tietää raskaudesta ja synnytyksestä

08.07.2016 21:15 - Emmi Moilanen

Raskaus on aikaa, jolloin naiset usein toivovat erityistä ymmärrystä ja tukea kumppaniltaan.

Raskausaika on mullistava vaihe naisen elämässä ja erittäin usein raskauden vaikutukset ulottuvat myös parisuhteeseen saakka. Women's Health listasi asiat, jotka naiset toivoisivat miesten tietävän raskaana olemista ja synnytyksestä.

1. “Me” emme ole raskaana

Mies kyllä laukesi yhdynnän aikana, mutta naiset kantavat lemmenhetkien seuraukset yhdeksän kuukauden ajan sisällään, sekä lopuksi pusertavat vielä työn tuloksen ulos itsestään.

2. Pakkomielle vauvan koosta

Raskaana olevat naiset ovat usein erittäin kiinnostuneita sikiön koosta sekä kasvusta, ja mittoja seurataankin viikoittain mielenkiinnolla. Myös tulevan isän toivoisi jaksavan osallistua tähän vähintään yhtä kiinnostuneena, ellei jopa innostuneemmin.

3. Hormonit ovat piina

Miehet ovat varmasti kuulleet tästä aikaisemmin, mutta kuinka moni on todellisuudessa pysähtynyt miettimään asiaa? Olon voisi kuvailla olevan kuin pahimmassa murrosiässä ja kertoa tämän vielä potenssiin kymmenen.

4. Raskaus ei ole sairaus

Miehen on kohteliasta olla avuksi esimerkiksi kauppakassien kantamisessa. Muista kuitenkin, että et vetoa raskauteen, kun kerrot, ettei naisen tulisi tehdä jotakin itse. Luovuta siis suosiolla, jos odottava äiti haluaakin kantaa ostokset kaupasta kotiin itse tai kantaa oman aurinkotuolinsa uimarannalla haluamaansa paikkaan.

5. Väsymys on todella kova

Miehen ei tule ottaa itseensä, jos raskaana oleva puoliso valitsee mieluummin iltaseitsemältä yöunet elokuviin lähtemisen sijaan.

5. Älä koskettele vatsaa seksin aikana

Usko kumppaniasi, kun hän kieltää koskettelemasta raskausvatsaansa rakastelunne aikana. Mikään ei ole suurempi tunnelman tappaja kuin se, että tunnet oman lapsesi kiemurtelun juuri silloin, kun haluaisitte puolisosi kanssa keskittyä aivan muihin asioihin.

6. Älä koskettele rintoja

Raskauden aikana naisen rinnat eivät usein enää ole samanlainen hauskuuden ja mielihyvän lähde kuin aikaisemmin. Yhdeksän kuukauden ajan rintavarustus voi olla niin turvoksissa sekä arka, etteivät ne kestä juuri ollenkaan ylimääräistä koskettelua. 

7. Naisellisiin osiimme jalkojen välissä sattuu

Naisen vagina joutuu melkoiselle koetukselle kohdussa kasvavan uuden elämän ansioista. Mitä pidemmälle raskaus etenee, myös paineen tunne alavartalon tienoilla kasvaa - samaa tahtia lapsen kanssa.

8. Julkkikset ovat luonnonoikkuja

Vaikka televisiosta tunnetut kaunottaret, kuten Kim Kardashian ja Chrissy Teigen tuntuivat pääsevän raskauskiloistaan ennätysnopeasti, kaikkien naisten kohdalla tämä ei toteudu - toisaalta, sitä ei pitäisi juuri synnyttäneiltä naisilta edes vaatia.

9. Muista pysyä rauhallisena

Synnytys voi olla yksi kivuliaimmista kokemuksista naisen elämän aikana. Samassa synnytyshuoneessa olevat luultavasti saavat myös tuntea tämän. Kumppaneilta usein toivotaankin rauhallisuutta sekä huolehtivaisuutta. Myös kamerat on hyvä pitää huoneesta poissa, ellei tuleva äiti erityisesti toivo synnytyksen ikuistuvan myös videoiksi tai kuviksi.

10. Seksittömyys lapsen syntymän jälkeen

…noin kuuden viikon ajan, lääkärin määräyksestä. On myös normaalia, jos juuri äidiksi tullut nainen haluaa jatkaa ”kuivaa kauttanne” vielä hetken pidempään. Uuden perheenjäsenen myötä elämä voi olla uuden opettelua vaipanvaihdon, syöttämisen ja yöheräilyn keskellä, jolloin lemmekkäät puuhat vällyjen välissä eivät ole enää ensimmäisenä mielessä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Suomalaisnainen kävi lääkärissä työpäivän jälkeen - sai kuulla olevansa 8. kuulla raskaana

Lue myös: Nyt se todistettiin: Raskaus muuttaa naisen kävelytyyliä!

Kilpailut

Uusimmat