Kuva: Fotolia

Oletko epäterveessä suhteessa? Lue hälyttävät merkit

14.07.2016 15:15 - Tiina Svensk

Mikään suhde ei ole täydellinen, mutta tiettyjä asioita kenenkään ei tarvitse sietää.

Yleensä emme heti huomaa olevamme epäterveessä parisuhteessa. Jos olosi on jatkuvasti epävarma tai ahdistunut, kannattaa omaa suhdetta kuitenkin tarkastella kriittisesti: jokaisesta ihmissuhteesta tulisi löytyä arvostus toista osapuolta kohtaan.

Jos arvostusta ei löydy, kannattaa asiasta keskustella tai suhteen päättämistä harkita vakavasti.  Pop Sugar -sivusto listasi konkreettiset tilanteet, joita kenenkään ei tarvitse omassa suhteessaan sietää - oli kyse sitten parisuhteesta tai ystävyydestä:

Muutat ulkonäköäsi

Sinun ei tarvitse koskaan muuttaa ulkonäköäsi vain sen vuoksi, että kumppanisi tai ystäväsi haluaisi sinun näyttävän erilaiselta. Terveessä suhteessa sinua rakastetaan juuri sellaisena kuin olet - kaikkine piirteinesi.

Tukahdutat intohimosi

Kenenkään ei tule astua sinun ja unelmiesi väliin missään tilanteessa. Jos kumppanisi paheksuu tai ei hyväksy asioita, joista olet intohimoinen, mieti suhdetta uudelleen: tarvitsetko rinnallesi ihmisen, joka ei tue sinua ja auta sinua kohti tavoitteitasi?

Odotat hyväksyntää

Itsevarma ihminen ei odota toisen hyväksyntää omille päätöksilleen - tai ole toisen ohjailtavissa. Olet varmasti tarpeeksi kypsä tietääksesi itse, mikä sinulle on parhaaksi.

Sovitut suunnitelmat perutaan

On eri asia perua suunnitelmia, jos tärkeitä menoja ilmestyy eteen aivan nurkan takaa, kuin perua tapaamiset aina viime hetkellä. Jos kuitenkin perut omat suunnitelmasi vain siksi, että kumppanisi haluaa olla sinun kanssasi, asia voi olla ongelma.

Ystäviesi ja perheesi ei tule olla kakkossijalla, vaan myös he ansaitsevat sinun huomiotasi ja vapaa-aikaasi. Myös sinun rakkaasi tulisi ymmärtää, että sinun tulee nähdä muitakin läheisiäsi.

Muutut hänen vuokseen

Älä muutu hänen vuokseen tai rajoita itseäsi. Jokaisen läheisesi tulisi rakastaa sinua juuri sellaisena kuin olet, eikä tukahduttaa luonteenpiirteitäsi tai hävetä niitä. Muuttuminen ja kasvaminen on hienoa, mutta varmista, että teet sen vapaasta tahdostasi ja halusta olla parempi versio itsestäsi.

Lue myös: Pidä parisuhde onnellisena - parhaat vinkit koottiin yhteen

Lähde: Pop Sugar

Kilpailut

Uusimmat