Kuva: Fotolia

Orgasmeja on kuudenlaisia - lue, kuinka voit kokea niistä jokaisen

25.07.2016 18:00 - Tiina Svensk

Mikä tuntuu tajunnanräjäyttävän hyvältä, saa ihomme hohtamaan kauniina ja helpottaa stressiin, kipuihin ja päänsärkyyn? Vastaus on orgasmi.

Toivottavasti jokainen meistä tietää, että seksi ilman isoa O:ta on mahtavaa. Itse kliimaksi tuo petipuuhiin kuitenkin lisän, joka varmasti tuntuu tajunnanräjäyttävän hyvältä - mikä on varmasti aina mieluisa lisä.

Nainen voi Mindbodygreen -sivuston mukaan saada kuusi erilaista orgasmia, jotka liittyvät eri alueiden stimulaatioon. Jotkut voivat kokea orgasmin jopa ajatuksen voimalla, kertoo sivuston haastattelema asiantuntija Psalm Isadora. Lisäksi Isadora kertoi, kuinka jokaisen erilaisen orgasmin voi saavuttaa:

1. Klitorisorgasmi

Klitoriksessa on jopa yli 8000 hermopäätettä, mikä on yli kaksi kertaa sen verran kuin peniksessä. Kun hermopäätteitä stimuloi, saattaa tunne tuntua jopa koko kehossa. Monet naiset kokevatkin, että klitorisorgasmi on ainoa orgasmi, jonka he voivat saada. Harjoittelun ja kokeilun avulla myös voit saada myös toisenlaisia orgasmeja - ja jopa useita orgasmeja peräkkäin.

Klitorista voi koskettaa erilaisin pyörivin ja hierovin liikkein. Kiihottumisen tunnetta voi lisätä hieromalla klitoriksen pään viereisiä alueita. Isadora neuvoo kokeilemaan pieniä liikkeitä, joita voi kasvattaa hiljalleen isommiksi. Myös paineen kanssa kannattaa kokeilla, mikä toimii parhaiten itselle.

2. Emätinorgasmi

Emätinorgasmi voi tuntua syvällä kohdunkaulan lähettyvillä, jolloin kliimaksi voi tuntua jopa selkärangassa asti, kuvailee Isadora. Jos haluat saada emätinorgasmin, kannattaa keskittyä lantionpohjan lihasten treenaamiseen. Isadora neuvoo käyttämään esimerkiksi geishakuulia ja erilaisia hengitystekniikoita, joiden avulla voit tehdä harjoituksista rentouttavia ja miellyttäviä.

Lantionpohjan lihaksia voi harjoittaa myös ilman apuvälineitä. Vahvat lihakset auttavat orgasmin saamisessa. Voit käyttää myös mielikuviaharjoituksia seksin aikana, joiden avulla voit kuvitella orgasmin leviävän kehoosi lantiostasi.

3. G-piste orgasmi

G-piste on pieni, herkkä alue emättimen etuseinämässä. Pistettä stimuloimalla voi saada g-piste orgasmin. Pisteen voi löytää helposti, neuvoo Isadora: ota käyttöön etu- ja keskisormesi ja koukista ne c-kirjaimen muotoon. Liu'uta sormet vaginaasi ja tunnustele klitoriksen takana olevaa aluetta. Aluetta voi stimuloida silittävillä liikkeillä.

Alueen stimulointi saattaa johtaa myös nopeaan nesteen eritykseen, mitä ei kannata säikähtää. Kosteus kertoo vain sen, että olet onnistunut kiihottamaan löytämääsi pistettä.

4. Nänniorgasmi

Jotkut naiset voivat kokea orgasmin myös rintoja stimuloimalla. Tieteelliset tutkimukset ovat selvittäneet, että nännejä stimuloimalla kehoon voi vapautua oksitosiinia, jonka ansiosta voit tuntea olosi rakastavaksi ja turvalliseksi.

Rintojen koskettelu onkin loistava lisä etenkin itsetyydytykseen: ota avuksi vaikkapa kookosöljyä, ja anna itsellesi rintahieronta. Tekniikan voi viedä myös makuuhuoneen puolelle.

Voit aloittaa koskettamalla ja silittämällä muita kehosi osia, kuten vatsaa ja kylkiä. Kiusaa itseäsi, äläkä kiirehdi. Voit silittämisen lisäksi kokeilla nipistämistä ja puristamista - kuuntele kehoasi ja sen pyyntöjä.

5. Moniorgasmi

Seksin ei tarvitse välttämättä päätyä yhteen suureen orgasmiin. Ensimmäisen ja toisen orgasmin välillä kannattaa kuitenkin pitää hetki taukoa, ettei tunne muutu liian intensiiviseksi. Kokeilkaa kumppanisi kanssa stimuloida eri aluetta kuin aiemmin, ja voit kokea erilaisen tunteen tuottavan orgasmin ensimmäisen perään.

6. Orgasmi ajatuksen voimalla

Jotkut naiset voivat kokea orgasmeja pelkästään ajatuksen voimalla - koskettamatta itseään lainkaan fyysisesti. Tällainen orgasmi vaatii kuitenkin harjoitusta ja aikaa, eikä lopputulos tapahdu varmasti nopeasti.

Isadoran mukaan erilaiset mielikuvaharjoitukset ja metodit voivat auttaa sinua saavuttamaan halutun lopputuloksen. Ajatuksen voimalla saatu orgasmi vapauttaa kehoon samanlaisen hormonihyökyaallon kuin normaalitkin orgasmit: koet serotoniinin, dopamiinin ja oksitosiinin virtaavan halki kehon samaan tapaan kuin fyysisessäkin orgasmissa.

Lue myös: Orgasmin saaminen jokaisella seksikerralla voi olla vaarallista

Lue myös: Orgasmi ajatuksen voimalla? Ohjeet, kuinka onnistua

Lähde: Mindbodygreen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat