Kuva: Fotolia

Onko pomosi vaikea esimies? 4 vinkkiä ilmapiirin parantamiseksi

01.08.2016 20:15 - Emmi Moilanen

Usein esimiehet arvostavat, jos ongelmista valittamisen sijaan esität oma-aloitteisesti myös ratkaisuja työyhteisössä kokemiisi haasteisiin.

Refinery29-sivusto listasi keinot, joiden avulla työpäivistä vaikean esimiehen alaisena tulee hieman miellyttävämpiä. Lue alta vinkit, joita noudattamalla kommunikointi pomon kanssa helpottuu.

Älä ota henkilökohtaisesti

Myös esimiehet ovat vain ihmisiä ja on yksilöllistä, millä tavalla pomosi reagoi kokemaansa työstressiin sekä paineisiin saavuttaa työyksikkönsä kanssa parempia tuloksia. Jos esimiehelläsi on tapana purkaa turhautumistaan alaisiinsa, älä ota sitä henkilökohtaisesti. Vältä ajattelumallia, jonka mukaan pomon tunteiden purkautuminen olisi hyökkäys juuri sinua vastaan. Pomon käytös voi heijastella hänen oman esimiehensä odotuksia ja asettamia paineita ja alaiset ovat yleensä lähin kohde, johon työn aiheuttamat tunteet voivat helposti kanavoitua.

Esitä myös ratkaisuja

Kun yrität selvitä vaikean esimiehen kanssa työpäivästä toiseen, saatat kokea houkutusta tuoda esille vain ongelmia, jotka kaipaavat ratkaisuja ja odotat pomosi selvittävän ne automaattisesti. Tulenarkaa tilannetta työpaikalla kuitenkin helpottaa huomattavasti se, jos ongelmista valittamisen sijaan kerrot työympäristön haasteista, mutta samalla myös ehdotat mahdollisia ratkaisuja ongelmiin.

Ole askel edellä pomoasi

Jos sinulla on pääsy pomosi työkalenteriin, käytä sitä hyväksesi. Ole koko ajan kartalla siitä, minkä työtehtävien parissa esimiehesi parhaillaan työskentelee. Näin helposti selvität, mitkä hänen tärkeimmät prioriteettinsa juuri sillä hetkellä ovat ja millä tavalla sinun tulisi alaisena reagoida tilanteeseen. Jos työpaikallanne ei ole tapana pitää viikoittaista palaveria, ehdota, että otatte tapaamisen osaksi työpaikkanne arkirutiinia. Tämä auttaa kaikkia työyhteisön jäseniä pysymään kartalla siitä, mitä keneltäkin odotetaan ja milloin.

Ota selville, missä sinun tulee kehittyä

Kaikki tiukat esimiehet eivät ole huonoja pomoja. Määrätietoisella ja vaativalla käytöksellään he voivat jopa edesauttaa urakehitystäsi kyseisen firman sisällä. Jos sinusta tuntuu, että pomosi asettaa sinulle jatkuvasti työtehtäviä, jotka kuormittavat sinua liikaa, ota asia rohkeasti esille. Keskustelkaa siitä, mitä pomosi odottaa sinulta. Ilmapiiri kevenee huomattavasti, kun olette molemmat samalla sivulla siitä, mitä työnkuvaasi jatkossa kuuluu.

Lähde: Refinery29

Lue myös: Ikävä esimies on yhtä vaarallista terveydelle kuin passiivinen tupakointi

Kilpailut

Uusimmat