Kuva: Fotolia

10 karua faktaa avioliitosta: "Ei tee sinua onnelliseksi"

06.08.2016 14:15 - Tiina Svensk

Monet asiat avioliitosta oppii vasta yhteiselon alettua.

Avioliitto antaa parisuhteelle täysin uuden vaiheen - tavallaan uuden alun, eikä yksikään pariskunta voi tietää, mitä he kohtaavat tulevien vuosien aikana. Jokainen rakastunut pari tietää olevansa valmis tekemään töitä ja kulkemaan vaikeidenkin aikojen läpi, mutta aivan kaikkeen ei voi kuitenkaan valmistautua.

Life Hack listasi sivuilleen 10 armottoman rehellistä faktaa siitä, mitä avioliitto tuo tullessaan.

Rakkauden huuma ei kestä

Olet varmasti kuullut lukemattomia kertoja, että avioliiton luoma alkuhuuma ei kestä ikuisuutta. Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt, kuinka monet ihmiset ovat valmiita luovuttamaan sen takia, etteivät he enää tunne kipinää välillään?

Valmistaudu siis siihen, että rakkaus välillänne kohtaa erilaisia vaiheita, ja välisenne suhde muuttuu vuosien edetessä.

Rakkaus kasvaa

Kun käsittää, että rakkauden alkuhuuma muuttuu ajan myötä, ymmärtää rakkauden myös kasvavan. Rakkaus vaatii myös aikaa, vaivaa ja huolenpitoa laajentuaakseen ja kestääkseen. Yleinen uskomus on se, että ihmiset joko ovat rakastuneita tai eivät ole rakastuneita. Todellisuudessa kahden tuntemuksen väliin mahtuu paljon vaiheita, joista tulee osa arkea pitkän yhteiselon jälkeen.

Et aina tunne vetoa kumppaniisi

Hyväksy se tosiasia, ettet aina tule tuntemaan vetoa kumppaniisi. Fyysisen vetovoiman tunteminen on kuitenkin äärettömän tärkeää toimivassa parisuhteessa. Älä kuitenkaan säikähdä sitä, ettet aina välttämättä tunne sitä - vetovoimaa ja kemiaa välillänne voi työstää. 

Osoita rakkautesi, vaikka et haluaisi tehdä niin

Suhde ei aina eteine tasaisesti ja hymyssä suin. Joskus meidän on helppoa sortua lapselliseen kiukutteluun kumppanimme kanssa, mutta se ei ole kuitenkaan kovin rakentavaa.

Kinastelu laittaa avioliiton testiin: haluammeko niellä ylpeytemme vaikeallakin hetkellä ja osoittaa välittävämme kumppanistamme - koska riidoista huolimatta tiedämme rakastavamme heitä.

Avioliitto on matka

Hääpäivänä saattaa tuntua siltä, että olette saavuttaneet päämääränne ja maaliviivan. Todellisuudessa avioliitto aloittaa aivan uudenlaisen matkan, joka kasvattaa ja muuttaa teitä ihmisinä enemmän kuin uskottekaan.

Matkan varrella on haastavia aikoja ja upeita aikoja. Opetatte toinen toisianne ja rakastutte toisiinne yhä uudelleen. On myös monta kohtaa, jossa olisi helpompaa luovuttaa, mutta päätätte pysyä rinnakkain.

Työstäminen ei tarkoita sitä, että avioliitto olisi huono

Jokainen suhde vaatii huolenpitoa, rakkautta ja aikaa. Toiset suhteet vaativat sitä enemmän kuin toiset. Etenkin, jos on saanut seurata vanhempien sopuisaa ja rakastavaa avioliittoa, voi olla vaikeaa hyväksyä, että oma liitto vaatii paljon töitä.

Ongelmien kohtaaminen ja työstäminen ei ole kuitenkaan lainkaan häpeäksi. Kannattaakin muistaa, että useimpien avioliitot voivat näyttää ulospäin erittäin ruusuisilta. Emme kuitenkaan tiedä, millaisia ne todellisuudessa.

Lapset ovat suuri haaste liitossa

Lapset ovat ihana osa elämää, mutta ne myös tekevät avioliitosta paljon haastavamman. Joudutte pariskuntana testiin, sillä koko elämänne menee täysin uusiksi: lapsesta tulee prioriteetti, yhteinen aikanne vähenee ja suhteenne muuttuu.

Seksielämästä on tärkeää huolehtia

On tärkeää muistaa, että seksi on olennainen osa toimivaa ja tervettä suhdetta. On tärkeää, että seksiä ei käytetä suhteessa hyväksynnän, vallan tai turvan välineenä, vaan että se syventää välistänne suhdetta.

Muista myös, että suhteen muuttumisen myötä myös seksielämänne tulee muuttumaan merkittävästi vuosien varrella - mutta muutos voi olla myös parempaan päin.

Kommunikoinnin on pysyttävä rehellisenä

Rehellinen ja todenmukainen viestintä on onnistuneen avioliiton vahva kivijalka. Salaisuudet ja pidätetyt tuntemukset aiheuttavat vain tuhoa. Unohtakaa siis toisenne syyttely tai vikojen etsiminen, vaan keskittykää rakentavaan kommunikaatioon.

Älä usko siihen, että avioliitto tekee sinut onnelliseksi

Kaikista tärkeintä on muistaa, että avioliitto ei tee sinua onnelliseksi: liitto yksinään ei täydennä suhdettanne tai elämäänne millään tapaa. Se voi kuitenkin luoda paljon paineita teille molemmille. Muista kuitenkin, että olet itse vastuussa onnellisuudestasi.

Avioliitto tuo eläämäsi paljon hyviä asioita, mutta se yksinään ei takaa loistealiasta elämää. Toisaalta, sinä voit tehdä avioliitostasi onnen- ja ilontäyteisen suhteen.

Lue myös: 5 myyttiä avioliitosta, joihin ei kannattaisi uskoa

Lue myös: Miehet paljastavat: Asiat, jotka olisin halunnut tietää ennen avioliittoa

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat