Kuva: Fotolia

30 vuotta täyttäneet naiset ovat upeimmillaan - elämänlaatu paranee monella tapaa

09.08.2016 16:15 - Tiina Svensk

Elämä muuttuu kolmekymmentä vuotta täytettyään. Yleisistä käsityksistä huolimatta ikääntyminen tuo elämään kuitenkin paljon hyvä muutoksia.

Kuten varmasti kaikki 30 vuotta täyttäneet tietävät, monet asiat ovat eri tavalla kolmekymppisenä kuin parikymppisenä. Vaikka et jaksaisikaan juosta joka viikonloppu juhlissa ja aineenvaihdunta alkaa hiljalleen hidastua, ovat monet asiat paremmin uudella vuosikymmenellä.

Life Hack -sivusto listasi myös syyt siihen, miksi kolmekymmentä vuotta täyttäneet naiset ovat uudella vuosikymmenellä upeimmillaan:

Uskallat kieltäytyä

Tähän mennessä olet oppinut, että saat enemmän aikaan myöntymällä ihmisten pyyntöihin harvemmin. Uskallat kieltäytyä kaikesta, minkä tiedät olevan sinulla sopimatonta. Tiedät myös paremmin, mikä sinulle todella sopii ja mitä haluat.

Olet hyväksynyt itsesi

30-vuotiaana tiedät, kuka olet ja mistä pidät. Sen vuoksi elämässäsi ei ole enää ihmisiä, jotka eivät hyväksyisi sinua sellaisenaan. Tiedät, ettei kukaan hyödy tilanteesta, missä osapuolet eivät arvosta ja kunnioita toisiaan.

Vietät myös aikaa ainoastaan sellaisten henkilöiden kanssa, jotka arvostavat itseään. Lähimmäisesi myös viihtyvät seurassasi, koska he tietävät sinun arvostavan heitä täysin. 

Et panikoi katastrofin keskellä

Olet ollut ennenkin tilanteessa, joka on mennyt täysin pieleen. Kun kohtaat haasteita, olet vahvempi kuin aiempina vuosina. Toisaalta mielenrauhan saavuttaminen on vaatinut paljon treeniä, ja tulokset näkyvät vasta tietyn elämänkokemuksen jälkeen. Olet paljon valmistautuneempi tilanteisiin, jotka stressaavat.

Luotat myös omaan kykyysi tehdä päätöksiä. Sinulla on kokemusta siitä, miten olet hoitanut tilanteet aiemmin, ja tiedät, että selviät mistä tahansa haasteesta. 

Tieto lisää terveyttä

Ikä ja elämä lisäävät kokemusta, joka tuo tietoa siitä, mikä on sinulle, kehollesi ja mielellesi todella hyväksi. Kun tunnet itsesi, tiedät, mitä tarvitset ja kuinka paljon. Koska tunnet kehosi paremmin, osaat myös huolehtia siitä paremmin.

Sinulla on tyyliä

Kolmekymppisenä luotat omaan tyylitajuusi, etkä seuraa enää jokaista trendiä. Tyylisi vakiintuu, ja näytät paremmalta kuin koskaan aiemmin. Tiedät, ettei sinun tarvitse seurata jokaista trendiä ja suuntausta niiden noustessa muotimaailman aallonharjalle.

Sen sijaan osaat sisällyttää parhaimpia osia kauden muodista omaan tyyliisi. 

Opit virheistäsi

Et ehkä sorru enää niin usein virheisiin, mitä parikymppisenä. Se ei silti tarkoita sitä, ettetkö koskaan erehtyisi. 30 vuotta täytettyäsi osaat kuitenkin oppia erehdyksistäsi juuri sen, mitä sinun pitääkin. Opi siis jokaisesta elämyksestäsi niin paljon kuin vain voit. 

Epäröit vähemmän

Olet saavuttanut haluamasi asioita, koska olet päättänyt tehdä töitä niiden eteen. Jossain vaiheessa elämääsi uskalsit myös tehdä yhä useammin rohkeita päätöksiä, joihin opit luottamaan. Et enää epäröi niin paljoa, mitä aiemmin.

Nämä hienoiset, pienet muutokset ajattelutavassa tekevät sinusta vakaan ja varman 30-vuotiaan. Olet ymmärtänyt, että asiat paranevat myös sen vuoksi, että vaadit itsellesi parempaa elämääsi.

Lue myös: Uusi tutkimus paljastaa: Tämän ikäisenä nainen on kauneimmillaan

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat