Kuva: Fotolia

5 tapaa saada kipinä takaisin pitkään suhteeseen

15.08.2016 23:15 - Emma Ylistalo

Yhteinen aika on tärkeää myös kiireisen arjen keskellä ja välillä kannattaa pysähtyä muistelemaan, miksi alunperin rakastui kumppaniinsa.

Pitkässä suhteessa intohimo saattaa hiipua ajan myötä ja välillä yhdessä asuminen saattaa tuntua enemmän kämppiselämältä kuin parisuhteelta. Pahinta mitä tässä tilanteessa voi tehdä on kieltää omat tunteensa. Kannattaa ennemmin myöntää asiat itselleen ja pyrkiä korjaamaan tilanne. Lue alta vinkit, joiden avulla voit tuoda lisää kipinää suhteeseen.

1. Muista, miksi rakastuit kumppaniisi

Välillä on hyvä istua alas ja miettiä, miksi alunperin rakastuit puolisoosi. Mieti, miltä puolisosi näyttää kun hän nauraa tai kuinka hän lohduttaa sinua, kun soitat hänelle pitkän päivän jälkeen väsyneenä. Liian usein unohdamme ne pienet asiat, jotka ovatkin lopulta niitä, jotka merkitsevät suhteessa eniten.

2. Panosta seksuaalisuuteen

Mitä paremmaksi tunnet olosi, sitä itsevarmemmaksi tulet. Tee asioita, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi. Lähde aamulla salille hikoilemaan ja syö terveellinen lounas. Käy kampaajalla, jos se saa olosi tuntumaan itsevarmemmalta. Kun käytät aikaa itseesi, se vaikuttaa myös suhteeseenne.

3. Flirttailkaa

Ei ole ketään muuta keltä kumppanisi haluaisi kuulla kohteliaisuuksia enemmän kuin sinulta. Kerro kumppanillesi, kuinka hyvältä hän näyttää aamuisin, ennen kuin hän on lähdössä töihin. Kun olette ystävien kanssa ulkona, kosketa salaa hänen reittänsä. Me kaikki tarvitsemme muistutusta siitä, että kumppanimme pitää meitä viehättävänä. Flirttaile hänelle niin kuin tavatessanne ensimmäisen kerran.

4. Järjestäkää treffi-ilta

Arki on helposti niin kiireistä, että ehdit näkemään kumppaniasi ainoastaan silloin kun painatte päät tyynyyn illalla. Ei kuitenkaan kannata ikinä lakata käymästä treffeillä. Treffi-illan ei tarvitse olla aina hienossa ravintolassa - voitte yhtä hyvin suunnata lähipubiin pelaamaan biljardia tai lähteä elokuviin. On tärkeää järjestää aikaa ainoastaan teille kahdelle. Varatkaa etukäteen kalenterista yhteistä aikaa, älkääkä antako minkään tulla näiden sovittujen treffien tilalle.

5. Menkää terapiaan tai valmennukseen

Jos haluatte vahvistaa suhdettanne, etsikää teille sopivin tapa syventää suhdettanne. Parisuhdeterapeutin tapaaminen tai päivän parisuhdevalmennus voi opettaa uusia tapoja kommunikoida suhteessa niin, että kumpikin varmasti kuuntelee ja ymmärtää toista.

Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Oma aika, riidat ja salaisuudet - Yllättävät asiat, jotka parantavat suhdetta

Kilpailut

Uusimmat