Kuva: Fotolia

Rakkaushormoni oksitosiinin hämmentävä sivuvaikutus: Seksi tekee miehistä hengellisempiä?

26.09.2016 20:15 - Senja Rapila

Duke Universityn tekemän tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen vie eritoten miehet lähemmäksi jumalaa ja hengellisyyttä.

"Oh my God!" on lause, joka on tuttu ulkomaalaisten elokuvien seksikohtauksista. Lause yhdistetään seksin harrastamiseen, vaikka lauseessa käytetään jumalan nimeä (eng. God). Nyt eräät tutkijat ovat halunneet selvittää sen, onko kyseessä vain pinttynyt sanonta vai tekeekö seksin harrastaminen todella ihmisistä uskonnollisempia.

Duke Universityn tutkijat ottivat tutkimuksen kohteekseen oksitosiinin. Oksitosiini on hormoni, jota vapautuu seksin yhteydessä. Se vahvistaa osapuolten välistä sidettä, luottamusta sekä epäitsekkyyttä toista kohtaan.

- Uskonnollisuus ja meditaatio on yhdistetty hyvinvointiin ja terveyteen aiemmissa tutkimuksissa. Halusimme ymmärtää niitä biologisia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hengellisiin kokemuksiin, professori Patty Van Cappellen kertoi.

Metro-lehden mukaan Duke Universityn tutkimuksessa selvisi, että ne miehet, jotka olivat oksitosiinin vaikutuksen alaisia, kertoivat hengellisyyden olevan tärkeä osa heidän elämäänsä. Nämä miehet kertoivat myös, että heidän elämällään on merkitys ja tarkoitus.

Tutkimuksessa summataan, että oksitosiinilla näyttäisi todella olevan vaikutusta siihen, miten uskomme hengellisiin asioihin ja kuinka koemme ne sillä hetkellä. Eli tämän tutkimuksen perusteella seksiä harrastaessa ainakin miehet ovat hengellisemmässä tilanteessa kuin mitä he normaalisti olisivat. Tutkimuksessa ei kerrota, vaikuttaako oksitosiinin tuotanto naisen hengellisyyteen.

Lähde: Metro

Lue myös: Oletko hengellinen? Tutkijat selvittivät, miten hyödyt siitä terveydellisesti

Lue myös: Mikä on suurin "virhe", jonka mies voi sängyssä tehdä?

Kilpailut

Uusimmat