Kuva: Fotolia

Parisuhdeneuvoja ei tarvitse noudattaa orjallisesti - katso yleisimmät harhaluulot

07.10.2016 20:15 - Elisa Jalasjoki

Nukkumaan meno vihaisena ei ehkä olekaan huono asia.

Kaikkia parisuhdeneuvoja ei tule soveltaa omaan elämään ja suhteeseen, huolimatta siitä että ne ovat tunnettuja ja usein myös paljolti siteerattuja. 

Alta voit lukea seitsemän yleistä neuvoa, jotka parisuhdeterapeuttien mukaan aiheuttavat eniten harhaluuloja.

1. Älä koskaan mene nukkumaan vihaisena

Mene vain.

Jos sinä tai puolisosi tunette itsenne väsyneeksi, on keskustelu parempi säästää aamuun. Yöunista riistäminen aiheuttaa sen, että olette helpommin yliherkkiä, ettekä pysty järkevään, rauhalliseen keskusteluun. Tutkimukset ovat todistaneet, että aivojen tunneherkät alueet reagoivat väsyneenä helpommin ärsytykseen.

2. Sinun ei tule hillitä itseäsi tai puhetaisi kumppanisi lähellä

Täysin 100%:sen totuuden puhuminen yleensä kostautuu. Tunteita ja ajatuksia tulee ja pitääkin jakaa, mutta itsehillintä on valttia. Jos tietää omien puheidensa voivan satuttaa toista on parempi olla hiljaa. Vääränlainen kommunikaatio ei lähennä tai yhdistä teitä puolisoina. 

3. Parisuhteen tulee olla hankalaa

Parisuhde vaatii työtä samalla tavalla kuin muutkin asiat elämässä. Sen ei pitäisi kuitenkaan olla niin raskasta, että sen vaikutukset näkyvät liitossanne. Rankat ajanjaksot ja riidat kuuluvat suhteisiin, mutta parisuhteen tulisi loppujen lopuksi olla se, mikä vahvistaa teitä suurimman osan ajasta. 

4. Jos tuntee olonsa epävarmaksi, kannattaa sanoa vain "Kyllä rakas, olet oikeassa

Tämä on yleinen ohje miehille. Jos jompi kumpi kokee, että hänen täytyy suhteessa pidätellä omia tunteitaan ja tyydyttävä hyväksyvään asemaansa, voi se olla hyvin vaurioittavaa suhteelle. Parien onkin tehtävä enemmän töitä, jotta avoin keskustelu säilyy suhteessa.

5. Kerran pettäjä, aina pettäjä

Ihmiset voivat muuttua. Pettäminen kertoo vakavista ongelmista suhteessa, muttei missään nimessä ole aina toistuva tapa tai luonteenpiirre. Tutkija Elizabeth Earnshaw kertookin, että monet pariskunnat ovat saavuttaneet terveen, onnellisemman ja aidomman parisuhteen pettämisen jälkeen.

6. Ole sellaisen kanssa joka rakastaa sinua enemmän kuin sinä häntä

Tämä on täysiin pelkoon perustuva neuvo. Useat ihmiset uskovat helposti siihen, että "enemmän" välittävä puoliso jättää heikommalla todennäköisyydellä. Tähän uskominen kielii kuitenkin vakavista itsetunto-ongelmista. Se on heikko yritys pysyä suhteessa enemmän vallassa. Rakkaudelle ja parisuhteelle ei ole takuita, mutta toimiakseen, siihen on luotettava.

7. Laita lapset parisuhteen edelle

On tärkeää keskittyä lapsiin, mutta on muistettava, että olet nainut ensin puolisosi ja vasta sitten päättänyt hankkia lapsia. On tärkeää parisuhteessa pysyä toisen rinnalla ja uhrata aikaa myös yhteiselle ajalle, kuten treffailulle. Myös lapset heijastavat usein vanhempiensa parisuhteesta omaan elämäänsä mallia, joten on tärkeää miettiä millaista mallia antaa.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Pidä parisuhteesi intohimoisena - suomalainen psykologi paljastaa toimivat keinot

Kilpailut

Uusimmat