Kuva: Fotolia

Oletko kumppanillesi taloudellisesti uskoton? Vältä parisuhteen yleisin sudenkuoppa

20.10.2016 12:15 - Senja Rapila

Mitä avoimempi ja alastomampi kumppanilleen on raha-asioissa, sitä enemmän saa vastarakkautta ja tukea.

Oletko huomannut, ettet uskalla puhua kumppanillesi siitä, kuinka paljon olet kuluttanut rahaa viimeisen viikon aikana? Tai jopa vuoden aikana? Jos syyllisyys holtittomasta rahankulutuksesta kalvaa mieltä ja sitä on tarve piilotella, saatat olla kumppanillesi taloudellisesti uskoton, Unna Lehtipuun kirjoittamassa Timanttipesula-kirjassa kerrotaan.

"Taloudellinen uskottomuus alkaa usein silloin, kun luottamus on rapautunut suhteen muilla alueilla. Jos kumppanisi on sortunut taloudelliseen uskottomuuteen, kannattaa tehdä myös totuustarkastus itselleen: Oletko taloudellinen kiusaaja? Oletko osaltasi luonut ilmapiirin, jossa toinen ei uskalla olla totta ja avoin itselleen? Jos salaat suhteessa jotain, vaikuttaa se väistämättä muillakin alueilla avoimuuteen."

"Takaraivossa jyskytti pelko, että mies jättää minut"

Timanttipesula-kirjassa esitellyt tarinat muistuttavat, että vaikka raha-asioista puhuminen voi olla välillä vaikeaa kumppanin kanssa, on siihenkin aiheeseen joskus tartuttava. Muuten se syövyttää syvän valheiden verkon parisuhteeseen.

"Mulla jyskytti aina takaraivossa pelko, että jonakin päivänä mieheni kuitenkin jättää mut ja löytää paremman, ja ero tulee. Siksi avasin oman yksityisen tilini, jonne aloin laittaa rahaa ja myös saamani perinnön - muun perheen tietämättä", eräs nainen kertoo omista kokemuksistaan kirjassa.

Kirjassa muistutetaan, että mitä avoimempi ja alastomampi kumppanilleen on raha-asioissa, sitä enemmän saa vastarakkautta. Vaikka aiheesta puhuminen voi tuntua vaikealta, punoo keskustelu siitä todellisuudessa suhdetta vahvemmaksi.

Aloita siis puhumalla ja avautumalla kumppanillesi siitä, mikä suhteesi on rahaan, mitkä ovat omat taloudelliset tavoitteesi ja kulutustottumuksesi. Kumppanisi todennäköisesti ymmärtää ja auttaa sinut pois paheistasi.

Lähde: Timanttipesula - Sijoita elämäsi fiksusti, Unna Lehtipuu, 2016, Talentum Pro

(kuva: Talentum Pro)

Lue myös: Neljäsosa ihmisistä jää parisuhteeseen rahan takia

Lue myös: Tutkimus selvitti: Oikein tuhlattu raha tekee onnellisemmaksi kuin rakkaus

Kilpailut

Uusimmat