Kuva: Fotolia

Oletko herkkä empaatikko? Toisten tukeminen saattaa olla isoin haasteesi

15.02.2017 10:09 - Anna Hopi

Tunneherkkä ihminen huolehtii liiankin paljon toisten tarpeista.

Empaatikoilla on herkkyyttä ja he aistivat maailmaa vahvan tuntoaistin läpi. Ihminen, jota kuvataan empaattiseksi, yleensä tuntee helposti toisten tunteita ja haistaa helposti ympärillään olevan ilmapiirin. Empaatikko on usein haluttua seuraa, koska hänestä huokuu ymmärrys toisten kipeitä asioita kohtaan.

Löydätkö itsestäsi empaatikon piirteitä? Katso alta asiat, jotka aiheuttavat sinulle haasteita elämässä.

1. Muut tukeutuvat sinuun, koska he luottavat sinuun luontaisesti. Vaikka osaatkin käsitellä tunteita hyvin ja laittaa muiden tunteet sivuun, toisten huolten kuunteleminen saattaa alkaa jossain vaiheessa stressata sinua.

2. Sisälläsi vuorottelevat kaksi ääntä. Tunnet jatkuvasti sekä positiivisia ja negatiivisia tunteita, jolloin voit uupua. Vaikka olisit itse zen, tunnet ympärilläsi olevat sekalaiset tunnetilat.

3. Kannat helposti toisten ihmisten taakkoja, koska et aina erota, milloin raskas tunne on sinun omasi, milloin toisen ihmisen.

4. Olet ihminen, joka nauttii antamisesta ja haluaa antaa toisille. Sinua voivat käyttää hyväksi ne ihmiset, jotka haluavat mieluummin ottaa, eivätkä näe vaivaa ystävyyssuhteen ruokkimiseen.

5. Kun empaatikko rakastuu, hän ei pysty antamaan koko sydäntään toiselle ihmiselle. Jos yrittäisit, intohimo olisi liikaa sekä sinulle että kumppanille.

6. Tarvitset paljon omaa tilaa, jotta voit laskea taakast hetkeksi harteiltasi. Sinun täytyy joskus pystyä laskemaan alas muuri, jonka olet nostanut omien tunteidesi suojaksi, ja että voit olla oma empaattinen itsesi. Tässä on tärkeää kohtuus, ettet uuvuta itseäsi täyttäessäsi muiden tarpeita.

Lähde: Expanded Consciousness.

Lue myös: Anu Sinisalo Anna-lehdessä: Erityisherkkyys toi selityksen järjettömälle uupumukselle

Lue myös: Oletko erityisherkkä ihminen? Kuusi merkkiä sen kertovat

Lue myös: Oletko empaattinen? Kuuntele kappale, joka voi paljastaa hurjasti luonteestasi

Kilpailut

Uusimmat