Kuva: Fotolia

Haluatko edetä urallasi? 5 asiaa, joita ei koskaan kannata tehdä töissä

19.03.2017 19:15 - Karoliina Kotala - Luettu 4 580 kertaa

Moni on lukenut erilaisista työmokista, kuten tukevassa humalassa törttöilystä työpaikan pikkujouluissa. On kuitenkin olemassa muitakin vinkkejä, jotka kannattaa painaa mieleen, jos haaveissa on edetä uralla.

Vietämme työssämme suuren osan päivästä ja monen haaveissa on myös työelämässä eteneminen. Alla viisi vinkkiä, jotka kannattaa painaa mieleen, jotta annat parhaat näyttösi esimiestesi ja kollegoidesi edessä.

Älä odota, vaan tartu toimeen

Älä koskaan suhtaudu mihinkään annettuun työhön ylimielisesti, vaan tartu annettuun toimeen reippaasti. Osoita olevasi määrätietoinen ja kunnianhimoinen sen sijaan, että tekisit nykyiset tehtäväsi puolihuolimattomasti odotellen kiinnostavampia töitä.

Älä puhu pahaa

Älä puhu pahaa kollegoistasi, esimiehistäsi tai asiakkaistasi, sillä et koskaan tiedä, kuka heistä ajaa omaa asiaansa eivätkä puheenne jääkkään teidän väliseksenne.

Työajalla keskity töihin

Viimeisimpien tutkimusten mukaan työpaikoilla raportoidaan yhä enemmän työntekijöiden välisiä suhteita. Työaika kannattaa kuitenkin pyhittää työnteolle ja jättää sosiaaliset kuviot työajan ulkopuolelle.

Huomioi nokkimisjärjestys

Vaikka haaveilisitkin uusista työtehtävistä, älä vie toiveitasi esimiestäsi ylemmille tahoille ennen kuin olet puhunut hänen kanssaan. Ota siis huomioon niin sanottu nokkimisjärjestys ja ole rehellinen toiveistasi.

Älä esitä olevasi muuta kuin olet

Jos esität olevasi jotain muuta kuin olet, joudut pitämään roolistasi kiinni jatkuvasti, mikä on vain uuvuttavaa. Ole rehellinen taidoistasi ja kiinnostuksenkohteistasi ja etenet urallasi juuri omana itsenäsi.

Lue myös: Työpaikan erilaiset persoonallisuustyypit selvitettiin - tunnistatko itsesi ja kollegat?

Lähde: Glamour

Suosittelemme

Uusimmat