Kuva: Fotolia

Arkiset tavat, jotka vahingoittavat parisuhdetta - ethän sorru?

18.03.2017 14:15 - Reija Saarinen

Parisuhteessa on tärkeää muun muassa kuunnella.

Omaa parisuhdettaan voi vahingoittaa joskus jopa huomaamattaan. Esimerkiksi vitsiksi tarkoitettu heitto, saattaakin oman kumppanin korvissa olla todellinen loukkaus.

Independent kokosi sivuilleen niitä arkisia seikkoja, joita moni tekee, mutta joilla on parisuhteeseen hyvinkin huono vaikutus. Miten on, oletko sinä syyllistynyt?

Kuuleminen, mutta ei kuunteleminen

Parisuhdeasiantuntijan mukaan on ehdottoman tärkeää, että kuuntelee mitä omalla kumppanilla on oikeasti sanottavanaan. Pelkkä kuuleminen ei riitä, jos ei oikeasti sisäistä sitä, mitä toinen oikeasti sanoo. Erityisen helppoa kuuntelematta oleminen on silloin, kun kumppani sanoo jotain sellaista, mitä ei halua kuulla.

Liian vähäinen oma aika

Vaikka oman kumppanin kanssa vietetty aika onkin ihanaa, kannattaa aikaa ootta myös itselle. Liian tiiviistä yhdessäolosta saattaa helposti tulla ahdistavaa ja silloin myös koko suhde kärsii. Asiantuntijan mukaan erikseen vietetty aika onkin avain onnelliseen liittoon.

Kumppanin mollaaminen

Omaa kumppaniaan saattaa tavalla tai toisella mollata muiden edessä, jopa huomaamattaan. Myös vitsiksi tarkoitettu heitto siitä, että toinen ei osaa tehdä ruokaa, saattaa aiheuttaa hallaa suhteelle.

Tunteiden sysääminen kumppanin niskaan

Koskaan ei kannata olettaa, että on kumppanin tehtävä saada sinut tuntemaan. Totuus kun on, että jokainen on kuitenkin oman onnensa seppä. Jos koko ajan miettii sitä, että toisen pitäisi tehdä niin ja näin, jotta sinä olisit onnellinen, on suhde pian todellisessa kriisissä.

Liiallinen kriittisyys

Liiallinen kriittisyys etenkin omaa kumppania kohtaan on omiaan tekemään hallaa suhteelle. Jos jotain huomautettavaa on, kannattaa siitä puhua rehdisti. Pelkkä valittaminen tuskin muuttaa mitään, rakentava keskustelu sen sijaan voi tehdä ihmeitäkin.

Olettaminen

On todella vahingollista aina vain olettaa, ilman että kysyy. Jos aina uskoo tietävänsä mitä toinen ajattelee, tai miltä hänestä tuntuu, on suhde nopeasti tuhoon tuomittu.

Lue myös: "Ihan sama" - lauseet, jotka pilaavat hyvänkin suhteen

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat