Kuva: Fotolia

Tutkimus: Lapset auttavat vanhempia elämään pidemmän elämän

21.03.2017 10:45 - Senja Rapila

Ruotsissa tehdyssä tutkimuksessa kerrotaan, että muun muassa äidit elävät keskimäärin 1,5 vuotta pidempään kuin lapsettomat naiset.

Lapsista voi todella olla enemmän hyötyä kun on ajateltu, tai näin ainakin vahvistaa uusi tutkimus. Independent-sivusto kertoo, että tuoreesta tutkimuksesta selviää, että lapsettomat aikuiset voivat elää huomattavasti lyhyemmän elämän kuin lapselliset.

Karoliinisessa instituutissa, Tukholmassa, huomattiin, että 60 vuotta täyttäessä miehet ja naiset elävät pidempään jos heillä on vähintään yksi lapsi. Tutkijat keräsivät dataa yli 1,4 miljoonasta miehestä ja naisesta vuosien 1911-1925 väliltä, jotta voisivat tehdä mahdollisimman pitäviä havaintoja.

Jopa vuosien ero

Tutkijat huomasivat, että isät elävät noin 20,2 vuotta yli kuudenkymmenen, kun taas lapsettomat miehet elivät keskimäärin vain 18,4 vuotta yli kuudenkymmenen.

Äidit puolestaan elävät tutkimuksen mukaan 24,6 vuotta yli kuudenkymmenen, keskimäärin noin puolitoista vuotta pidempään kuin lapsettomat naiset.

Tutkijat antoivat esimerkin; jos 80-vuotiaan lapsia saaneen miehen riski kuolla on 7,4 prosenttia, lapsettoman miehen riski kuolla samassa iässä on 8,3 prosenttia.

Vaikka vanhemmista tuntuisikin välillä siltä, että lapsien kasvattaminen lyhentää elinikää, tosiasiassa asia on siis toisin päin. Kun varhaisteini kiukuttelee, hengitä hetki syvään ja mieti kuinka paljon hyviä asioita hän tuo elämääsi - myös sen lisäksi, että elät pidempään!

 

Lähde: Independent

Lue myös: Millainen äiti olet? Horoskooppimerkki kertoo

Lue myös: Äiti heräsi koomasta seitsemän vuoden jälkeen - tapasi tyttärensä ensimmäisen kerran

Lue myös: Äidin avautuminen aiheutti kohun: "Kadun, että imetin lastani"

Lue myös: Taapero sai raivokohtauksen ravintolassa - isän teksti ärsyyntyneille asiakkaille leviää

Kilpailut

Uusimmat