Kuva: Fotolia

Tiesitkö? Hyväkin seksi voi aiheuttaa miehillä seksinjälkeistä masennusta

03.05.2017 22:15 - Senja Rapila

Seksinjälkeinen apeuden tunne ei ole pelkästään naisten stereotyyppinen ongelma.

Koska stereotyyppisesti naisten on vaikeampi saada orgasmia seksin yhteydessä, pidetään sitä miltei jo normaalina, että kun mies saa orgasmin, jää nainen ilman tyydytystä penetraation yhteydessä.

Mirror-lehti uutisoi, että apea ja tyydyttymätön olo ei ole aina pelkästään naisten ongelmana, vaikka miehet saisivatkin orgasmin seksin yhteydessä. Kerrotaan, että myös hyvä seksi voi kostautua miehille jälkikäteen. Ongelmana on seksinjälkeinen masennus, joka voi ilmetä monessa muodossa. Sitä kuvaillaan yksinkertaisimmin niin, että tuntee olonsa onnettomaksi ja arvottomaksi orgasmin saamisen jälkeen.

Tähän asti on uskottu, että vain naiset kärsivät kyseisestä oireyhtymästä. Miltei puolet naisista, jotka kokevat seksinjälkeistä masennusta eli post-coital dysphoriaa (PCD), kertovat tuntevansa olonsa surulliseksi, masentuneeksi, ahdistuneeksi ja itkuisaksi seksin jälkeen.

Ei miehillä niin harvinaista

Australialainen tohtori Robert Scweitzer Queenslandin teknillisestä yliopistosta on tutkinut asiaa molempien sukupuolten kantilta ja kertoo, ettei seksinjälkeinen masennus ole miehillä niin harvinaista kuin luullaan.

Normaalisti kun miehillä penis palautuu orgasmin jälkeen normaaliksi, hän rentoutuu ja tuntee olonsa rentoutuneeksi ja uneliaaksi. Joskus kuitenkin apeuden tunne voi vallata miehetkin.

Psykoterapeutti ja seksiterapeutti Phillip Hodson kertoo, että miehillä seksinjälkeinen surullisuuden tunne voi johtua siitä, että vaikka he tuntevat olonsa hyväksi, tyydytetyksi ja ehkä vielä kiihottuneeksikin, heillä mielihyvähormonit latistuvat nopeasti.

Naisilla orgasmin jälkeinen palautumisaika kestää puolestaan pidempään, sillä vaginan palautumisaika orgasmin jälkeen voi kestää jopa 15 minuuttia. Jos nainen ei kuitenkaan saa orgasmia, klitoriksen turvotus voi kestää useita tunteja, joka voi aiheuttaa naisessa apeuden tunnetta. Sen vuoksi ei olekaan yllättävää, että jotkut haluavat halailla seksin jälkeen tai kokea juurikin seksin jälkeistä masennusta ja tyydyttymättömyyden tunnetta.

Lähde: Mirror

Lue myös: Viisi pariskuntaa odotti seksin harrastamista avioliittoon - näin se lopulta heiltä sujui

Lue myös: 5 naisten vähiten mieluisinta seksiasentoa listattiin

Lue myös: Huolestuttava ilmiö leviää: Miehet poistavat salaa kondomin seksin aikana

Lue myös: "Liian seksikäs Instagramiin" - rintavan Ellen tili on jäädytetty jo kahdesti

Kilpailut

Uusimmat