Kuva: Fotolia

Kuinka hedelmöittymistä voi edesauttaa luonnollisesti? Lue asiantuntijan vinkit

08.06.2017 11:15 - Senja Rapila

Muun muassa tupakointi ja jotkut liukuvoiteet voivat hidastaa raskaaksi tulemista.

Oletko päättänyt, että perheeseen on aika saada lisäystä? Onko luonnollisesti hedelmöittyminen osoittautunut teille kuitenkin vaikeaksi, ja haluat nyt ottaa kaikki mahdolliset keinot käyttöön?

Women's Health -sivusto on vinkannut muutamia asioita, jotka voivat vaikuttaa luonnollisesti hedelmöittymiseen ja mahdollisesti jopa hidastaa sitä:

- Jos tupakoit, lopeta se ainakin ensalkuun. Tupakoitsijoilla kestää tutkimusten mukaan kaksi kertaa pidempään hedelmöittyä.

- Myös ylipainoisuus voi vaikuttaa hedelmöittymiseen ja tehdä siitä vaikeampaa.

- Jotkut liukuvoiteista voivat myös hidastaa siittiöiden toimintaa, joka voi tehdä hedelmöittymisestä vaikeampaa. Osta siis sperma-/siittiöystävällistä liukuvoidetta, mikäli liukuvoide on osa seksielämäänne.

Hedelmöittymistä voit helpottaa käyttämällä hedelmällisyyttä mittaavaa sovellusta, joka ilmoittaa parhaista päivistä tulla raskaaksi. On myös olemassa kaupasta ostettavia virtsatestejä, joiden avulla näet oletko kuinka helposti hedelmöittyvässä tilassa kiertosi suhteen.

Milloin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen?

Jos olet alle 35-vuotias, yritä vuoden ajan luonnollisesti, mutta jos sen jälkeen hedelmöittyminen ei vieläkään onnistu, varaa aika lääkärille. Yli 35-vuotiaat (tai nuoremmat, jos kuukautiskierto on epäsäännöllinen) voivat varata ajan lääkärille jo kuuden kuukauden yrittämisen jälkeen. Yli 40-vuotiaiden kannattaa mennä lääkärin paikkeille saman tien.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Merkit, jotka saattavat paljastaa raskauden jo ennen positiivista testiä

Lue myös: Raskaana jo kaksi alkoholiannosta on liikaa - altistaa sikiön kasvot muutoksille!

Lue myös: Raskaana olevat hurahtivat uuteen ja helppoon tapaan nopeuttaa synnytystä - voiko toimia?

Kilpailut

Uusimmat