Kuva 6-vuotiaasta pojasta kävelemässä kukkakimppu kädessään leviää netissä - tarina liikuttaa

17.06.2017 20:15 - Iiro Myllymäki

Pojan äiti halusi opettaa pojalleen ihmisten kunnioittamista ja anteeksi pyytämistä.

Pohjois-Irlannissa asuva äiti Zowiie Williams on kerännyt netissä ylistystä kasvatusmetodeistaan sen jälkeen kun hän jakoi Facebookissa tarinan 6-vuotiaasta Callum-nimisestä pojastaan. Hän kertoi viime viikolla julkaistussa päivityksessään, että hänen poikansa oli ollut koulussa ilkeä tyttökaverilleen poikapuolisten kavereidensa rohkaisemana. Tämä sai Williamsin tuntemaan olonsa pettyneeksi, ja hän päätti antaa pojalleen oppitunnin muiden ihmisten kunnioittamisesta.

Jos päivitys ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä.

”Tänään hän marssii kouluun kukkien kanssa ja pyytää anteeksi, koska mielestäni meidän täytyy opettaa pojillemme, miten tärkeää on reagoida oikealla tavalla tietyissä tilanteissa. Callum ymmärtää nyt, että muiden ihmisten ajatusten ja sanomisten ei tule taivutella häntä käyttäytymään niin kuin hän ei välittäisi muiden ihmisten tunteista”, Williams kirjoittaa.

Facebook-päivityksen yhteyteen nainen on liittänyt kuvan kukkakimppu kädessä kävelevästä pojastaan. Lopulta poika asteli koululuokkaan, ojensi kukkakimpun loukkaamalleen tytölle ja pyysi anteeksi. Williams kertoo Metro.co.uk-sivuston haastattelussa, että tyttö otti anteeksipyynnön vastaan hymyillen ja antoi Callumille lämpimän halauksen. Nyt kaksikon välit ovat ennallaan.

Ylistystä satelee netissä

Williams kertoo haastattelussa, että kukkien ostaminen oli pojan oma idea. Idea syntyi siitä, kun hänen isäpuolellaan oli tapana ostaa äidilleen kukkia, jos tämä oli sanonut jotain ilkeää.

- Kysyin Callumilta, mitä muuta hänen pitäisi hänen mielestään tehdä. Hän sanoi, että hän haluaa pyytää anteeksi. Selitin myös, että kukkien ostaminen ei automaattisesti korjaa ongelmaa ja varmistin, että hän ymmärsi, ettei hän voi olla ilkeä ja odottaa jonkin materiaalisen asian korjaavan hänen sanomisiaan, Williams kertoo.

Äidin Facebook-päivitys on saanut paljon huomiota osakseen. Se on kerännyt jo noin 13 000 reaktiota, ja päivitystä on jaettu tuhansia kertoja. Monet ovat kommentoineet päivitystä ihastuneina.

”Tämä on täydellinen esimerkki siitä, miten lapsia pitää kasvattaa kunnioittamaan ihmisiä ja heidän tunteitaan. Hienosti tehty Zowiie ja Callum”, kommentoi yksi.

”Olisivatpa useammat vanhemmat kuin sinä”, kuuluu yksi kommentti.

”Kaunista. Juuri näin aion kasvattaa oman poikani”, on päivitykseen myös kommentoitu.

Lue myös: Isä ratkaisi 2-vuotiaansa itkukohtauksen hetkessä - jo miljoona nähnyt liikuttavan videon

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat