Kuva: Fotolia

Olisiko jo aika hankkia lapsia? - Kysy itseltäsi kolme asiaa

16.06.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Monet miettivät perheenlisäystä miettivät kysyvät itseltään, onko aika oikea. Psykologin mukaan tähän yhteen kysymykseen ei pitäisi vain tyytyä.

Perheenlisäyksen miettiminen on suuri asia jokaiselle. Pariskunnat ovat yksilöllisiä, mutta psykologi Carl Pickhardtin mukaan tiettyjen asioiden kysyminen itseltään ennen isoa päätöstä on hyvä tehdä. 

1. Onko sinulla vakaa tilanne parisuhteessa tai ainakin hyvä tukiverkosto takanasi?  Pickhardtin mukaan perheenlisäystä miettiessä on hyvä ottaa huomioon partnerin hyvät ja huonot puolet. Tulette saamaan uusia haasteita, joita ette ole ennen kohdanneet. Kumppanin kanssa kannattaa käydä läpi arvot ja kasvatusperiaatteet. 

2. Muistatko välillä pitää huolta myös itsestäsi? Vanhemmuus on sitä, että annat itsestäsi kaiken. Psykologin mukaan, on myös tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi. Käykää partnerin kanssa läpi, miten molemmat pitäisivät huolta itsesäänkin välillä. 

3. Löytyykö sinulta itsekuria? Pickhardtin mukaan vanhemmuudesta on helppo lepsua, mutta lapsen opettaminen ja säännöissä pysyminen vaatii itsekuria. Ainakin toiselta vanhemmista pitäisi löytyä itsekuria tarpeeksi. 

Pickhardt sanoo, että vaikka kolme asiaa ei täyttyisikään, et luultavasti tulisi olemaan huono vanhempi. Näitä asioita psykologin mielestä vasta ajatellaan siinä vaiheessa, kun lapsi on jo maailmassa. 

Lue myös: Vanhimmat lapset ovat tutkimuksen mukaan menestyneempiä!

Lähde: Business Insider

Kilpailut

Uusimmat