Kuva: Fotolia

Pariskuntien seksielämässä yleinen kompastuskivi: Kuinka toisen seksifantasioihin tulisi suhtautua?

29.06.2017 23:15 - Senja Rapila

Kuinka kumppanin seksifantasioihin tulisi suhtautua, jos ne tuntuvat itselle vierailta tai pelottavilta? Siihen neuvot kertoo seksiterapeutti Brandy Englert.

Seksiterapeutit näkevät alallaan jos minkälaista ongelmaa. Seksiterapeutti Brandy Englert on nyt kertonut Women's Health -lehdelle yhden suurimmista parisuhteiden ongelmista makuuhuoneen puolella.

Sivustolla summataan, että yleinen ongelma pariskunnilla on se, kun mies kertoo vihdoin fantasiastaan tai mieltymyksistään, mutta ne eivät ole naisen mielestä kovin kiihottavia. Joitain naisia ne jopa saattavat loukata. Mitä tässä tilanteessa siis tulisi tehdä?

Esimerkkinä Englert kertoo tapauksesta, missä parisuhteen mies fantasioi alistamisesta. Tämä on Englertin mukaan hyvin yleinen fantasia miesten keskuudessa. Joillain miehillä on kuitenkin vaikeuksia saada kumppani osallistumaan fantasiaan, sillä naiset haluavat useimmiten miehen alistavan heitä.

Ratkaisu

Ellette ole todella onnekkaita, ei parisuhteessa todennäköisesti molemmat osapuolet pidä samoista asioista ja fantasioi samanlaisista asioista. Vaikka monet niin ohjeistavatkin, ei Englert suosittele suostumaan aivan kaikkeen mitä toinen pyytää pelkästään rakkauden vuoksi. Sen sijaan hän suosittelee, että kokeilee toisen ehdottamia asioita omaan tahtiinsa.

Esimerkkitapauksessa naisen tulisi hetkeksi pysähtyä ajattelemaan kumppaninsa fantasiaa ja omaa reaktiotaan tähän. Miksi tunnen näin? Mitä haluan seksiltä? Kuinka haluan olla yhteydessä tähän henkilöön? Haluanko kokeilla tätä itseni takia vai seuraanko sokeana käskyjä?

Jos siis kumppanin fantasiat ihmetyttävät sinua, seuraa näitä askelia:

1. Ensimmäisenä tiedosta, että erilaisuus on hyväksyttävää ja normaalia. Älä näe sitä uhkana.

2. Älä oleta, että tiedät miksi kumppanisi pitää tästä fantasiasta. Kysy häneltä suoraan, äläkä oleta ensimmäisenä, että hänellä olisi esimerkiksi ongelmia vanhemmuussuhteissaan.

3. Vaikka se saattaakin olla helpompaa pitää toisen fantasiaa vääränlaisena tai arvostella sitä, älä tee sitä. Vaikka et arvostelisi sitä ääneen, se ei tee hyvää välisellenne suhteelle, koska tiedostat asiat jatkuvasti pääsi sisällä.

4. Pidä kiinni omista arvoistasi. Älä suostu mihinkään, mitä et halua, vaikka välttäisitkin sen avulla konfliktin parisuhteessa.

5. Sen jälkeen kun molemmat osapuolet ovat saaneet sanottua sanottavansa, voitte aloittaa neuvottelun. Kokeiletteko fantasiaa lainkaan, aloitatteko pienestä tai yritättekö muokata siitä molemmille mieluisan?

Kaikista tärkeintä suhteessa on suhtautua kaikkeen jännittävään, uuteen ja erilaiseen huumorintajulla ja kunnioituksella.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Haluaisitko puhua tuhmia, mutta et tiedä miten? Opettele 13 neuvon avulla sänkypuheiden mestariksi

Lue myös: Pienet asiat, jotka tekevät jokaisesta parisuhteesta kestävämmän - toteutuvatko omassa liitossasi?

Lue myös: Hetket, jotka vahvistavat tuoretta parisuhdetta: Miehet kertovat rehelliset virstanpylväät

Lue myös: Millainen on täydellinen tyttöystävä? Miehet kertovat

Kilpailut

Uusimmat