Kuva: Fotolia

Voiko parisuhde jatkua, jos toinen pettää? Luottamuksen rakentaminen alkaa pienestä

01.07.2017 19:15 - Tiina Svensk

Joskus parisuhde ei kaadu uskottomuuteen. Luottamusta voi kuitenkin olla vaikeaa rakentaa uudelleen.

Vaikka toinen suhteessa pettäisi, se ei aina tarkoita sitä, että parisuhde olisi tullut tiensä päähän. Joskus pariskunnat haluavat rakentaa uutta luottamusta tapahtuneen jälkeenkin - mutta se voi olla joskus hyvinkin vaikeaa.

Uutissivusto Metron mukaan suhteen jatkuminen hyvänä on kuitenkin täysin mahdollista.

1. Tärkeintä on rehellisyys: Jos asian haluaa todella käsitellä loppuun kumppaninsa kanssa, tulee teidän välillä olla täysin rehellinen keskusteluyhteys. Rehellisyys on aivan myös luottamukseen. Keskustelkaa avoimesti siitä, mitä tapahtui ja miksi niin kävi.

2. Ole rehellinen itsellesi: Pettäminen voi olla teko, joka on merkki siitä, että suhteessa on jotain syvästi vialla. Ole siis rehellinen myös itsellesi: miksi petit tai miksi kumppanisi petti sinua? Vallitseeko suhteessanne ongelmia, joita ei ehkä voikaan selvittää?

3. Hakekaa ulkopuolista apua: Ulkopuolinen ja ammattimainen auttaja näkee tilanteen objektiivisesti ja auttaa sanoittamaan tilanteita ja tunteita, joita pettäminen nostaa pintaan. Esimerkiksi terapeutin vastaanotolla kumppania ja hänen tunteitaan voi olla helpompi ymmärtää. Ammattitaitoiset auttajat myös antavat työkaluja, joilla suhdetta voi rakentaa.

4. Anna toiselle tilaa: Oletko sinä ollut viimeaikoina ainoa, joka on äänessä suhteessanne? Jos sinusta tuntuu, että puit asiaa jatkuvasti, voit tukahduttaa toisen. Anna myös kumppanillesi tilaa elpyä tilanteest omalla tavallaan.

Lue myös: Tutkimus vahvistaa: Jos pettää kerran, pettää uudelleen!

Lue myös: Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat