Kuva: Fotolia

Onko hän luottamuksesi arvoinen? 4 seikkaa paljastavat

04.07.2017 19:45 - Emmi Moilanen

Deittikumppanin luotettavuudesta voi kertoa paljon pelkästään se, millä tavalla hän itse suhtautuu muihin ihmisiin.

Uuteen ihmiseen tutustuessa perhosia vatsaan aiheuttaa erityisesti se, että ihastuksen kohteesta ei tiedä vielä kaikkea ja hänestä oppii jatkuvasti uusia, jännittäviä puolia. Deittailun kääntöpuolena on kuitenkin se, että välillä joutuu kohtaamaan viiltäviä pettymyksiä huomatessaan, ettei ihastuksen kohde ollutkaan täysin luottamuksen arvoinen.

Lifehack-sivusto listasi seikat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota silloin, kun epäilee treffikumppanilla olevan jotakin salattavaa.

1. Miten hän käyttäytyy eri tilanteissa?

Uuteen kumppaniin tutustuminen vaatii aikaa eikä ensimmäisillä treffeillä aina käy ilmi se, onko deittisi täysin rehellinen kertoessaan sinulle asioistaan. Kiinnittämällä huomiota treffikumppanisi käytökseen eri tilanteissa antaa myös sinulle itsellesi aikaa selvittää, onko uusi tuttavuus todella luottamuksesi arvoinen.

Henkilö, joka vaikuttaa helposti lähestyttävältä ja lämpimältä persoonalta työpaikallaan, saattaa olla vapaa-ajallaan kuin toisesta maailmasta. Hälytysmerkki voi olla esimerkiksi se, jos deitilläsi on taipumus muuttua ystäviensä seurassa ylimieliseksi tai muut porukan ulkopuolelle sulkevaksi tyypiksi.

2. Onko hänen käytöksensä johdonmukaista?

Monilla ihmisillä on taipumus näyttää itsestään valikoituja puolia riippuen siitä, millaisessa seurassa he kyseisellä hetkellä viettävät aikaansa. Reilu ja luottamuksen arvoinen henkilö toimii johdonmukaisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Hyvän tyypin jutut eivät siis muuta merkittävästi muotoaan sen mukaan, kertooko hän niitä sinulle, omille vanhemmilleen tai ystävillensä.

3. Luottaako hän muihin ihmisiin?

Henkilöt, jotka jatkuvasti suhtautuvat epäilevästi ympärillään oleviin ihmisiin, ovat taipuvaisia salaamaan luurankoja myös omassa kaapissaan. Lifehackin artikelissa kerrotaan tutkimuksesta, joka selvitti videopelaajien käytöstä toisiaan kohtaan pelin aikana.

Tutkimuksessa selvisi, että pelaajat jotka olivat halukkaita toimimaan yhteistyössä ja luottivat muihin pelaajiin, olivat myös itse epätodennäköisemmin taipuvaisia kaksinaamaisuuteen pelin aikana.

4. Mitä hän kertoo menneisyydestään?

Uusi tuttavuutesi voi vaikuttaa viattomalta, mutta kuinka paljon todellisuudessa tiedät hänen menneisyydestään? Ennen syvän luottamuksen rakentamista uutta kumppania kohtaan, on hyvä kysellä hänen historiastaan edes hieman.

Hyvä merkki on, jos hän on sinulle rehellinen myös vaikeista kokemuksistaan tai jaatte samankaltaisia asioita menneisyydestänne. Yhteiset kokemukset ja niistä keskusteleminen edesauttavat luottamuksen rakentamista välillenne.

Lue myös: Voiko parisuhde jatkua, jos toinen pettää? Luottamuksen rakentaminen alkaa pienestä

Lue myös: Onko vierelläsi todellinen ystävä? Merkit, joista tiedät löytäneesi kultakimpaleen

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat