Kuva: Fotolia

Viisi merkkiä siitä, että kumppanisi ei ole sinulle se oikea

05.07.2017 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Toisinaan omaa suhdettaan kannattaa tarkkailla kriittisesti.

Mistä tietää onko toinen se oikea? Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Selvää kuitenkin on se, että on asioita, jotka eivät kuulu hyvään suhteeseen.

Muun muassa kunnioitusta ja rakkautta tulee olla suhteessa. Muuten se on hyvin pian tuhoon tuomittu.

Jos siis suhteessasi on havaittavissa alla olevia piirteitä, kannattaa suhteen jatkamista miettiä uudelleen.

1. Teillä on erilaiset haaveet

Jos haaveenne eivät kohtaa millään tavalla, ei suhde ehkä ole se oikea. Jos toinen tahtoo perheen, toinen ei, on selvää, että konflikteilta ei voi välttyä. Tietenkin haaveitaan ja unelmiaan voi muuttaa, mutta kannattaa miettiä tarkkaan, onko valmis elämään toisenlaista elämää. Kenenkään muun elämää ei kannata elää, vaan tulee tehdä asioita, joista itse tulee onnelliseksi.

2. Suhteessa ei ole kompromisseja

Jos kumppani luulee aina tietävänsä mitä haluat, ei se ole hyvä merkki. Jos toinen pitää asioita itsestäänselvyytenä ja päättää aina kaikesta, on se merkki siitä, että kaikki ei ehkä ole hyvin. Jos elämässä ei ole varaa kompromisseihin, on siinä jotain mätää.

3. Suhteessa ei ole kunnioitusta

Suhteessa tulee olla keskinäistä kunnioitusta, jos sitä ei ole, ei suhde ole vakaalla pohjalla. Kunnioituksen puute voi ilmetä suhteessa monin tavoin. Se voi olla muun muassa henkistä väkivaltaa tai passiivis-aggressiivistä käytöstä. Se voi olla sitä, että toinen mollaa ulkonäköä tai käyttäytyy muiden seurassa eri tavalla kuin kotona.

4. Kumppani ei välitä tarpeista

Jos kumppani ei välitä seksuaalisista ja henkisistä tarpeistasi, ei hän ole sinua varten. Jos kaikki pyörii vain hänen elämänsä ja tarpeidensa ympärillä, ei suhteessa ole tasa-arvoa.

5. Toinen ottaa enemmän kuin antaa

Onko kumppanisi suhteessa se, joka tuntuu aina ottavan enemmän kuin antaa? Avautuuko hän sinulle huolistaan, mutta ei anna sinun purkaa sydäntään? Jos näin on, ei suhdetta ole luotu kestämään. On tärkeää, että suhteessa molemmat ovat valmiita auttamaan ja tukemaan, tilanteesta riippuen.

Lue myös: 8 asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun suhde on vakaalla pohjalla

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat