Kuva: Fotolia

Miten seksin saa pysymään osana pitkää suhdetta? Asiantuntija kertoo

10.07.2017 15:15 - Reija Saarinen

Tärkeintä on avoin keskustelu aiheesta.

On selvää, että pitkässä suhteessa seksin määrä vähenee, vaikka suhteen alkuaikoina toisesta ei malttaisikaan pitää näppejään erossa. Arki tulee mukaan kuvioihin ja vällyjen väliin eksytään ehkä yhä vain harvemmin.

Jokainen suhde on kuitenkin tässäkin suhteessa erilainen. Mutta onko olemassa jotain määrää siitä, miten paljon seksiä suhteessa tulisi olla?

Parisuhdeasiantuntija Erika Ettinin mukaan seksi on tärkeässä roolissa, sillä se vapauttaa hormonia, joka sitoo parin yhteen. Seksikerroista sen sijaan ei voida sanoa tarkkaa määrää.

- Ei ole olemassa selkeää ohjetta siitä, miten paljon seksiä tulisi pitkässä suhteessa harrastaa. Jokainen pariskunta on erilainen ja kaipaa erilaisia asioita omassa suhteessaan.

Ettin kuitenkin muistuttaa, että asiasta kannattaa keskustella.

- On tärkeää, että pariskunnan osapuolet ovat samoilla linjoilla siitä, miten usein seksiä halutaan.

- Jos toinen haluaa seksiä kerran viikossa, toinen kaksi kertaa kuukaudessa, on selvää, että tulee törmäyskursseja. Siksi tarvitaan avointa keskustelua, jotta molemmat pysyvät tyytyväisinä. Kompromisseja tarvitaan ehkä tässäkin asiassa. Kannattaa siis tehdä yhteinen päätös siitä, miten usein seksiä harrastetaan.

Selkeää määrää ei siis ole, mutta puhetta asiasta tarvitaan. Älkää siis lakaisko ongelmia maton alle, vaan puhukaa toiveistanne avoimesti. Näin suhdekin pysyy hyvänä ja seksielämä tyytyväisenä.

Lue myös: Millaista seksi on ihmisen kanssa, jota rakastaa? Miehet kertovat

Lue myös: Miten pitkään seksi keskimäärin kestää? Tutkimus selvitti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat