Kuva: Fotolia

Ethän sorru henkiseen pettämiseen? Selkeät varoitusmerkit, joita ei kannata jättää huomiotta

12.07.2017 15:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Pettämistä on monenlaista. Jos toinen vie kaiken huomiosi, voidaan puhua henkisestä pettämisestä.

Fyysinen pettäminen ei ole ainut pettämisenmuoto. Moni saattaa, ehkä jopa tiedostamattaan, pettää omaa puolisoaan henkisellä tasolla.

Mutta mistä henkisen pettämisen sitten huomaa? Thought Catalog -sivuston mukaan on olemassa kuusi selkeää varoitusmerkkiä siitä, että henkinen yhteys jonkun muun kuin oman kumppanin kanssa alkaa olla liian syvä.

Miten on, ethän ole itse sortunut?

1. Onko sinulla tavoitteena näyttää mahdollisimman hyvältä, kun tiedät tietyn henkilön olevan paikassa, johon olet menossa? Jos sinulle on tärkeää miellyttää jotain tiettyä ihmistä, voidaan puhua henkisestä pettämisestä. Käytökselläsi nimittäin yrität saada hänen mielenkiintonsa heräämään ja lähetät singaaleja, jotka kertovat sinun olevan kiinnostunut.

2. Ajatteletko jota kuta muuta, kuin omaa puolisoasi jatkuvasti? Jos vastasit kyllä, lienee pohdinnan paikka. Seksuaalisen fantasiat tai muut haaveilut vieraasti ihmisestä ovat helposti pahaksi suhteelle.

3. Jaatko hänen kanssaan asioita omasta parisuhteestasi? Jos näin on, on henkinen pettäminen jo todellisuutta. Kun puhut ongelmista muun kuin kumppanisi kanssa, et anna hänelle edes mahdollisuutta puolustautua tai kertoa omaa kantaansa. Samalla saatat jollain tavalla hakea oikeutusta omille teoillesi.

4. Vertaatko omaa kumppaniasi toiseen ihmiseen? Näetkö hänet paremmassa valossa kuin oman kumppanisi? Jos vastasit kyllä, on aika miettiä suhdetta uudelleen.

5. Vietätkö entistä enemmän aikaa hänen kuin kumppanisi kanssa? Onko välillänne suuri yhteys ja ymmärrys? Jos aika oman rakkaan kansa vaihtuu siihen, että vietät sen täysin toisen tyypin kanssa, on tietty raja jo ylitetty.

6. Piilotteletko tekojasi omalta kumppaniltasi? Jos et voi kertoa kenet tapaat ja missä, on suhde syventynyt liiaksi. Avoimuus on suhteessa kaiken a ja o, jos siihen ei syystä tai toisesta pysty, on suhde lähellä loppuaan.

Lue myös: Henkinen pettäminen satuttaa enemmän kuin fyysinen - tunnista merkit ajoissa

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat