Kuva: Fotolia

Muutamista merkeistä tiedät, onko ystävyytenne laimenemassa

12.07.2017 19:45 - Katariina Auvinen

Ystävyys vaatii aina molemmilta osapuolilta halua ja tahtoa viettää yhteistä aikaa yhdessä. Aina se ei kuitenkaan ole niin helppoa.

Jokainen suhde, olisipa se sitten romanttinen tai pelkästään ystävyyssuhde, vaatii molemminpuolista viestintää ja kommunikointia. Yksi selkein merkki siitä, että ystävyytenne on laimenemassa, onkin juuri puhumattomuus. Sosiaalisen median ja internetin aikakaudella ystävyys on helppo päättää ilman hyvästejä. Olette ehkä kavereita vielä Facebookissa, mutta juttelu on jäänyt vähemmälle ja vähemmlle, kunnes se hiipuu kokonaan. 

Toinen merkki siitä, että ystävyys on ajautumassa vaarallisille vesille, on yksipuolisuus. Jos olet aina se, joka kyselee kuulumisia ja soittaa, niin jossain vaiheessa mitta täyttyy myös tällä osapuolella. Elite Daily -julkaisun mukaan ihminen, joka ei osaa ottaa omassa elämässään vastuuta, on harvemmin myöskään hyvä ystävä. Julkaisun mukaan tällaiseen ihmiseen voi harvemmin luottaa myöskään ystävyydessä. 

Epäluotettavuus on myös yksi avainsana, joka johtaa usein ystävyyden kariutumiseen. Jos sinusta tuntuu, että toinen ilmestyy aina myöhässä tapaamisiin tai muuttaa suunnitelmiaan viime hetkellä, se kertoo siitä ettei tämä henkilö arvosta tarpeeksi teidän yhteistä aikaanne. Jos tunnistit näistä merkeistä jonkun ystävistäsi, onkin aika miettiä olisiko hyvä pitää pieni keskustelutuokio tämän ystävän kanssa. 

Lue myös: Ystävyyssuhteet ovat parempia, nukut paremmin... - 5 hyvää syytä olla sinkku

Lähde: Elite Daily 

Kilpailut

Uusimmat