Näistä asioista kannattaa keskustella ennen yhteen muuttamista

05.02.2012 12:08 -

Jossain vaiheessa seurustelusuhdetta tulee eteen se hetki, jolloin mietitään yhteen muuttamista. Kamppeita ei kuitenkaan kannata kantaa saman katon alle, ennen kuin on keskustellut kumppaninsa kanssa tärkeistä asioista.

Yhteenmuuttamisen kanssa ei kannata hätiköidä ja on muutama asia jotka kannattaa keskustella läpi ennen varsinaista muuttoa.

1. Siisteys

Kumppani saattaa olla siivousintoilija tai äärimäinen sotkia. Ennen muuttamista kannattaakin keskustella kuinka usein ja ahkerasti normaalista siivoaa. Kannattaa myös sopia, että muuton jälkeen molemmat uhraavat siivoamiseen yhtä paljon aikaa. Kannattaa myös miettiä voidaanko työt jakaa esimerkiksi niin, että toinen siivoaa ja toinen tekee ruokaa.

2. Vuokranmaksu

Ennen muuttoa kannattaa valmiiksi sopia kuinka vuokranmaksun kanssa toimitaan. Maksetaanko vuokra puoliksi vai hoitaako toinen ruokaostoksia saman rahan edestä. Rahan kinuminen ei ole mukavaa, joten on hyvä keskustella nämä asiat läpi ennen muuttopäivää.

3. Yksinolo

Yhteenmuuttamisen jälkeen ei ole enää mahdollista mennä omaa asuntoon rentoutumaan. Kumppanin kanssa asutaan saman katon alla, mutta kaikkea aikaa ei kuitenkaan tarvitse viettää pelkästään tämän ihmisen kanssa. Välillä molemmilla on tarve viettää aikaa yksin ja onkin hyvä keskustella kuinka usein yleensä viettää aikaa omassa rauhassaan.

4. Vieraat

Toinen saattaa haluta pyytää vieraita käymään useasti ja jopa monen päivän ajaksi. Kumppanille kannattaakin kertoa millainen käytäntö vieraiden suhteen on aiemmin ollut. Parisuhteessa on tärkeää tehdä kompromissejä, eikä vieraiden kestitseminen ole poikkeus.

5. Yhteisen laatuajan viettäminen

Saatetaan ajatella, että yhteenmuuttaessa tullaan viettämään runsaasti laatuaikaa yhdessä. Onkin tärkeää keskustella siitä, että yhteen muuton jälkeenkin tulee käydä treffeillä ja nähdä ystäviä. Kumppanin kanssa saattaa olla helppo ajautua sohvalle katsomaan televisiota, mutta parisuhteen kannalta tämä ei ole hyvä asia.

Lähde: The Frisky

Kilpailut

Uusimmat