Kuva: Fotolia

Kaveruuden voi säilyttää kipeästä erosta huolimatta – 4 täsmävinkkiä

09.08.2017 21:45 - Emmi Moilanen

Eron jälkeen voi tuntua, että on joutunut luopumaan myös parhaasta ystävästään. Parisuhteen päättymisen jälkeen kaveruuden muodostumiselle tulisikin antaa riittävästi aikaa.

Parisuhteen päättyessä voi joskus tuntua siltä, että joutuu eroamaan samalla myös parhaasta ystävästään. Etenkin silloin, jos ero ei ole ollut erityisen riitaisa, entisillä rakastavaisilla on mahdollisuus säilyttää hyvä kaverisuhde parisuhteen päättymisestä huolimatta.

Thought Catalog -sivusto kokosi yhteen parhaimmat neuvot, joiden avulla on pysytte entisen seurustelukumppanisi kanssa ystävinä parisuhteen päättymisestä huolimatta.

Täsmävinkit, joiden avulla selviydytte erosta ystävinä:

1. Keskustelkaa rehellisesti toiveistanne tulevaisuuden suhteen ja varmistukaa, että olette molemmat yhtä mieltä siitä, että haluatte säilyttää ystävyytenne erosta huolimatta.

2. Tehkää itsellenne selväksi myös se, oletteko valmiita pitämään ystävyyssuhdetta yllä silloinkin, kun toinen teistä alkaa tapailla uutta treffikumppania. Hyvin alkaneen ystävyyden saattaa rikkoa yllättävät mustasukkaisuuden tai katkeruuden tunteet.

3. Älkää kuunnelko liikaa muiden neuvoja ja mielipiteitä. Vain te kaksi tiedätte, mitä välillänne on meneillään ja millaisen luottamuksen pysytte luomaan välillenne erosta huolimatta.

4. Antakaa asioiden kehittyä omalla painollaan. Eron jälkeen voi ottaa aikansa, että entisen seurustelukumppanin seura tuntuu jälleen mukavalta ilman, että mieleen palaa myös eron aiheuttamat surun tunteet.

5. Suhtautukaa realistisesti siihen, mitä kaveruuteenne kuuluu ja mitä ei. Esimerkiksi läheisyys ja halaaminen voi aluksi tuntua kiusalliselta parisuhteen päätyttyä.

On myös mahdollista, että toinen osapuoli käyttää niin sanottua kaverikorttia vain keinona selvitäkseen erosta, eikä hänellä todellisuudessa ole edes tarkoitus pitää kaverisuhdetta jatkossa yllä.

Lue myös: Rankka ero takana? 5 asiaa, jotka vaikeinkin sydänsuru opettaa

Lue myös: Paljon puhuvat merkit, jotka kertovat eron olevan pian edessä

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat