Kuva: Fotolia

Oletko korviasi myöten ihastunut? Asiat, jotka jokaisen tulisi varmistaa ennen suhteeseen ryhtymistä

10.08.2017 14:15 - Emmi Moilanen

Parisuhteeseen ei tulisi hypätä hetken mielijohteesta. Esimerkiksi perheen ja ystävien mielipiteitä kannattaa kuunnella elämänkumppania etsiessä.

Tapailuvaiheesta siirtyminen vakavaan parisuhteeseen on askel, jonka ottamista rakastavaiset saattavat jännittää. On normaalia, että näitä asioita pohditaan itsekseen myös paljon enemmän kuin annetaan deittikumppanin edes ymmärtää.

Elite Daily sivusto kokosi yhteen kysymykset, jotka itseltään kannattaa kysyä ennen uuteen seurustelusuhteeseen ryhtymistä.

Varmista nämä asiat:

1. Haluaako hän oikeasti seurustella kanssani? On tärkeää, että kumppani sitoutuu olemaan kanssasi myös vastoinkäymisten hetkillä.

2. Millaiset käytöstavat hänellä on? Kiittäminen ja muut kohteliaat tavat kielivät hänen olevan hyvä tyyppi, joka välittää lähimmäisistään. Tämä voi paljastaa myös sen, kuinka hän kohtelee sinua tulevaisuudessa.

3. Onko hänen elämänsä ainoa sisältö juhliminen? Parisuhteen kannalta voi enteillä huonoa, jos huomaat heti kättelyssä teillä olevan täysin erilaiset elämäntavat ja aktiviteetit, joiden parissa vietätte vapaa-aikaanne.

4. Mitä vanhempani ajattelisivat hänestä? Toinen asia, joka voi paljastaa paljon kumppanisi perhe-arvoista on tapa, jolla hän kohtelee tulevia appivanhempiaan.

5. Mitä ystäväni sanoisivat hänestä? Ystäväsi ovat todennäköisesti oppineet vuosien varrella tuntemaan sinut erinomaisesti, joten perheen mielipiteen lisäksi kannattaa ottaa huomioon se, ajattelevatko myös kaverisi deittikumppanin olevan sinulle se oikea.

Muiden mielipiteille ei tule antaa liikaa painoarvoa, mutta ystävien kommenteista voit saada vahvistusta sille, että olette myös ulkopuolisten silmissä sopivat toisillenne.

6. Onko hän luotettava? Tämä on erityisen tärkeä kysymys pohdittavaksi, eikä omia vaistojaan tulisi aliarvioida. Historiaa pettämisestä? Hyvä ottaa selville jo nyt.

7. Voisiko hän olla myös yksi parhaimmista ystävistäni? Romanttisten tunteiden lisäksi on tärkeää, että rakastavaiset tuntevat syvää kiintymystä toisiaan kohtaan myös ystävyyden tasolla.

8. Voinko olla täysin oma itseni hänen seurassaan? Tämä on yksi tärkeimmistä kysymyksistä ennen seurustelusuhteeseen ryhtymistä. Varmista, että tunnet olosi luontevaksi hänen seurassaan myös esimerkiksi ilman meikkiä tai silloin, kun takanasi on huono päivä töissä.

9. Pidänkö hänestä oikeasti? Ennen seurustelusuhteen aloittamista on hyvä tehdä selväksi myös itselleen, että tuntee varmasti romanttisia tunteita deittikumppania kohtaan. Joskus vaarana nimittäin on myös se, että henkilön sijaan ihastuukin itse ihastumisen tunteeseen.

Lue myös: Olisiko jo aika hankkia lapsia? - Kysy itseltäsi kolme asiaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat