Kuva: Fotolia

5 asiaa, joista ei koskaan kannata valehdella parisuhteessa

10.08.2017 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Omista tunteista ja ex-kumppaneista valehtelu tekee vain hallaa parisuhteelle.

Syvällä sisimmässämme ymmärrämme varmasti, että hyvät parisuhteet perustuvat luottamukselle ja rehellisyydelle. Silti joskus sorrumme valehtelemaan kumppanillemme. On kuitenkin olemassa joitain niin tärkeitä asioita, että niistä ei kannata koskaan valehdella omalle mielitietylleen. Elite Daily kysyi deittailuvalmentaja Stef Safranilta ja spirituaaliselta naittajalta Heather Kristian Strangilta, mistä asioista ei koskaan saa valehdella parisuhteessa.

1. Älä valehtele haluistasi ja tarpeistasi

Jos et koskaan kerro kumppanillesi haluistasi ja tarpeistasi tai jos valehtelet niistä, et myöskään luultavasti saa haluamaasi. Kukaan ei voi olettaa, että oma kumppani on ajatustenlukija, joka maagisesti tietää toisen osapuolen tarpeen. Jokaisen meistä on oltava itse ensin tietoinen omista haluistaan ja himoistaan, ja sitten ne on uskallettava paljastaa toiselle osapuolelle rehellisesti. Vain tällöin parisuhteessa voi todella olla tyytyväinen.

2. Älä valehtele tunteistasi

Omien tuntemusten piilottelu ja niistä valehtelu tekevät hallaa parisuhteelle. Myös ikävistä tunteista on osattava puhua avoimesti.

- Minkä tahansa aspektin piilottelu omasta todellisesta itsestäsi on suurin uhka parisuhteelle. Kun piilottelemme sitä, mitä todella olemme, aito ja syvästi rikastuttava parisuhdekokemus ei pääse syntymään, Strang kertoo.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että meidän tulisi kertoa kumppanillemme jokaisesta mahdollisesta havaitsemastamme tunteesta. Tällainen tunteiden vuodattaminenkin on raskasta parisuhteen toiselle osapuolelle. On löydettävä se kuuluisa kultainen keskitie.

3. Älä valehtele emotionaalisesta uskottomuudesta

Pettämistä on muunkinlaista kuin vain fyysinen pettäminen. Myös voimakkaiden tunteiden kohdistaminen johonkuhun muuhun kuin omaan kumppaniin voidaan laskea pettämiseksi.

- Näen emotionaalisen uskottomuuden ensimmäisenä askeleena kohti parisuhteen murenemista. Kun alamme antaa emotionaalista energiaamme ja aikaamme jollekulle, johon olemme ihastuneita parisuhteen ulkopuolella, olemme petollisia kumppaniamme kohtaan, Strang sanoo.

(kuva: Fotolia)

4. Älä valehtele ex-kumppaneistasi

Rehellisyys on kaiken a ja o tässäkin asiassa. Ex-kumppanit ovat osa elämänhistoriaamme eikä meillä ole mitään syytä olla heistä epärehellisiä uusissa parisuhteissa. Pahimmassa tapauksessa totuus eksistä tulee ilmi muuta kautta, joten parempi olla vain alusta alkaen rehellinen. Oli kyse sitten ex-kumppanien määrästä tai menneiden parisuhteiden laadusta, rehellisyys on paras ratkaisu.

5. Älä valehtele siitä, haluatko lapsia

Lasten saaminen voi olla niin merkittävä tavoite, että se määrittää sen, haluaako ihminen parisuhteeseen jonkun kanssa tai ei. Jos toinen osapuoli haluaa lapsia ja toinen ei, tiedossa voi olla hyvin suuri konflikti. Tämän välttämiseksi kannattaa olla alusta alkaen rehellinen omasta halustaan hankkia tai olla hankkimatta lapsia. Samankaltainen parisuhteen ratkaiseva kysymys voi olla myös vaikkapa naimisiin meneminen.

Lue myös: 9 asiaa, joista ihmiset valehtelevat ensitreffeillä – sorrutko sinä?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat