Kuva: Fotolia

Pariterapeutit paljastavat: Merkit, joista tiedän suhteen päättyvän eroon

22.08.2017 12:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Suhde voi päättyä myös siksi, ettei riidellä koskaan.

Parisuhteet ajautuvat eroon monesta syystä. Toisinaan syynä on luottamuksen puute, toisinaan rakkaus vain muuttuu ystävyydeksi. Mutta mistä asiantuntijat tunnistavat suhteet, jotka eivät tule kestämään?

Women´s Health -sivuston haastattelemat pariterapeutit kertoivat omat vinkkinsä siihen, mistä tunnistaa suhteen, joka ei tule kestämään. Miten on, oletko samaa mieltä?

"Jos ette koskaan tappele, päätyy suhde suurella todennäköisyydellä eroon. Kun ei ole riitoja, ei ole myöskään intohimoa, eikä myöskään hyvää seksielämää," Brandy Engler.

"Jos parisuhteen osapuolilla on täysin erilaiset himot seksin suhteen, ei suhde suurella todennäköisyydellä kestä. Kun toinen tuntee olonsa hylätyksi ja toinen painostetuksi, ei suhteella ole tulevaisuutta. Olen nähnyt lukuisten suhteisen päättyvän eroon intohimon puutteen vuoksi," Ian Kerner.

"Jos suhteessa on toistuvasti huonoa seksiä, ei se ole hyvä merkki. Seksuaaliset tunteet ovat hyvin rehellisiä, ja seksuaalisuus ja itsetunto ovat hyvin lähellä toisiaan. On vaikea olla täysin onnellinen, jos tunteisiin ei vastata sängyssä," Stephen Snyder.

"Jos perheesi ja ystäväsi ovat sitä mieltä, että suhteessa on jotain vialla, on se yleensä suuri varoitusmerkki, jota ei kannata jättää huomiotta. Siksi kannattaakin kuunnella heitä, jotka rakastavat sinua, he saattavat nimittäin nähdä jotain sellaista, mitä sinä et," Rachell Sussmann.

"Jos pariskunta yrittää liian kovasti saada suhteensa näyttämään täydelliseltä, se ei useinkaan ole sitä. Jos molemmat uskovat täydellisyyteen, on suhde tuhoon tuomittu. Näitä suhteita ei ole luotu taipumaan, joten he vain rikkoontuvat," Matt Lundqvist.

"Jos pariskunta riitelee vain pienistä ja mitättömistä asioista, ei suhde ole vakaalla pohjalla. Usein tällöin suhteessa on myös paljon passiivis-aggressiivista käytöstä, joka lopulta ajaa toisen pois," Lawrence Siegel.

Lue myös: Kaipaatko yhä entiseen? Selkeät merkit siitä, että et ole päässyt yli eksästäsi

Lue myös: Kaveruuden voi säilyttää kipeästä erosta huolimatta – 4 täsmävinkkiä

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat