Kuva: Fotolia

Yksinkertaiset vinkit seksielämän parantamiseksi synnytyksen jälkeen - poimi talteen

01.09.2017 16:15 - Katariina Auvinen

Kolmella jumppaliikkeellä vahvistat lantiopohjan lihaksia.

Synnytyksen jälkeen seksi ei ole ensimmäisenä mielessä. Tereveysviranomaiset suosittelevat, että seksin harrastaminen aloitettaisiin varovasti vasta jälkivuodon loputtua, joka kestää yleensä parista viikosta kuuteen viikkoon. 

Keho on muuttunut yhdeksän kuukauden aikana ja myös lantiopohjan lihakset ovat olleet kovilla. Monet äidit kertovat kärsivänsä synnytyksen jälkeen muun muassa virtsan pidätyskyvyn heikentymisestä sekä tunnottomuudesta, joka johtuu lantiopohjan lihasten heikkoudesta. 

Jotta seksi tuntuisi nautinnollisemmalta, terveysasiantuntija Kimmy Smith listasi Mirror-julkaisulle kolme yksinkertaista teholiikettä, joilla voi parantaa erityisesti lantion alueen lihaksistoa. 

1. Lantion pito 
Käy selinmakuulle ja nosta lantiotasi ilmaan. Purista pakaroillasi, jotta pysyt ilmassa noin kolmesta neljään sekuntia. Laske lantio alas. Toista 8-10 kertaa. Voit hiljalleen pidentää puristusaikaa sekunti sekunnilta. 

(kuva: Fotolia)

2. Lantion pumppaus 
Jatka selinmakuulla ja nosta lantiotasi voimakkaasti ilmaan ja laske saman tien. Älä kuitenkaan lepää vaan jatka pumppausliikettä tiukkana tahtina kymmenen kertaa. 

(kuva: Fotolia)

3. Toiminnallinen harjoittelu
Lisää rutiineihisi toiminnallista harjoittelua, joka sisältää muun muassa kyykkyjä ja askelkyykkyjä. Nämä auttavat kehittämään kehon isoja ja syviä lihaksia. 

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Miksi kumppani ei tee aloitetta seksin harrastamiseksi? 9 mahdollista syytä

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat