Kuva: Fotolia

6 tärkeintä asiantuntijoiden seksisääntöä, jotka takaavat taivaalliset petipuuhat

18.09.2017 20:45 - Karoliina Kotala

Seksuaaliterapeutin tehokkaimmat seksisäännöt kannattaa painaa mieleen, olipa suhteesi sitten tuore tai jo vuosia kestänyt.

Kuuminkin seksielämä voi vuosien saatossa väljähtyä. Arki, kiire ja stressi voi vaikuttaa haluihin passivoivasti ja mitä pidemmäksi kuiva kausi venyy, sitä vaikeampi haluja on sytyttää uudestaan.

Jotta tilanne ei menisi huonoon jamaan ja seksielämä olisi kumpaakin tyydyttävää, kannattaa käyttöön ottaa asiantuntijoiden seksisäännöt, joiden nimeen seksiin ja parisuhteisiin perehtyneet terapeutit vannovat. Alla kuusi kultaista sääntöä:

Kuuntele ja toteuta

Usein kuulee sanottavan, että toista tulee kohdella kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Seksissä ohje kannattaa kuitenkin säätää muotoon: Tee toiselle mitä haluaisi itselleen tehtävän. Eli selvitä mistä seksiteosta rakkaasi nauttii kovasti ja tee se hänelle vähintään kerran viikossa.

Älä vertaile

Älä mieti sitä montako kertaa muut tuttavaparisi harrastavat seksiä tai millaista heidän seksielämänsä on. On yleinen, mutta haitallinen tapa vertailla omia petipuuhia muiden arkeen. Parisuhteeseen kuuluu, että seksielämä on vaihtelevaa; välillä on kuiviakin kausia ja toisinaan taas pääsette petipuuhissa aivan uudelle tasolle, kunhan haluatte ja harrastatte seksiä.

Keskity kuumiin puoliin kumppanissasi

Harmillisen usein keskitymme kumppanissamme asioihin, jotka eivät miellytä. Sen sijaan keskity seikkoihin, joita pidät kumppanissasi puoleensavetävinä ja seksikkäinä. Älä keskity vain ulkoisiin seikkoihin.

Kerta viikkoon joka viikko

Tutkimusten mukaan viikoittain seksiä harrastavat parit ovat tyytyväisempiä suhteeseensa kuin ne, jotka harrastavat seksiä harvemmin. Harrastakaa siis seksiä vähintään kerran viikossa. Vaikka mieli ei juuri sillä hetkellä tekisi, pääsee yleensä kumpikin mukaan tunnelmaan rakastelun alun myötä.

Sopikaa treffit

Monesti etenkin arki lapsiperheessä voi aiheuttaa sen, ettei pariskunnan yhdessäololle ja seksille ole voimia tai aikaa. Järjestäkää siis kahdenkeskistä aikaa ilman lapsia ja sopikaa vaikka etukäteen seksitreffejä. Kokeilkaa jotain uutta ja yllättävää, sillä se aktivoi aivoja innostumaan taas uudella tavalla petipuuhista.

Keskittykää muuhunkin kuin aktiin

Monesti pitkään yhdessä olleella pariskunnalla seksi alkaa helposti noudattaa samaa kaavaa. Kokeilkaa sen sijaan seksihetkiä, joissa varsinaista yhdyntää ei tapahdu ollenkaan. Nauttikaa toisistanne hyväilemällä, suuseksin avulla tai millä vain keinoilla, jotka tuntuvat hyvältä. löydätte ehkä toisistanne uusia ulottuvuuksia ja kahdenkeskinen yhteytenne vain vahvistuu.

Lue myös: 3 pelastavaa kysymystä sinulle, joka tunnet erkanevasi kumppanistasi - lue keskustelunavaajat

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat