Kuva: Fotolia

Jouduitko keskelle ystäviesi erodraamaa? Selviät tilanteesta parisuhdeasiantuntijan neuvojen avulla

01.11.2017 15:45 - Senja Rapila

Jos suhteen molemmat osapuolet ovat omia ystäviä, voi erotilanteessa eron keskellä oleminen olla hankalaa.

Kun ystäväsi eroaa kumppanistaan, on selvää, että olet erossa hänen puolellaan ja pidät huolen hänen hyvinvoinnistaan eron jälkeen. Silloin kun pariskunnan molemmat osapuolet ovat ystäviäsi, homma voi muuttua monimutkaiseksi. Jos molemmat vaativat sinua puolelleen, voi sinun roolisi muuttua äkkiä välikädeksi eronneiden välillä.

Mitä siis kannattaa tehdä, mikäli on joutunut tai on joutumassa keskelle ystäviensä erodraamaa? Parisuhdeasiantuntija Jane Greer on antanut Women's Health -julkaisulle fiksuja neuvoja, joiden avulla voit pitää itsesi erossa ex-parin taistelusta:

1. Aseta rajat

Et voi etkä saa valita puolta, mikäli olet ystävä ex-parin molempien osapuolien kanssa. On hyväksyttävää kuunnella heidän avautumisiaan siitä, kuinka vihainen tai loukattu hän on. Tärkeää kuitenkin on, että jättää oman mielipiteensä objektiiviseksi ja puolueettomaksi.

Älä myöskään juorua parin osapuolten avautumisia heidän ex-kumppaneilleen.

2. Priorisoi omaa aikaasi

Jos olet läheinen eron molempien osapuolten kanssa, voit ajautua tilanteeseen, missä olet tuki ja turva molemmille. Siinä vaiheessa kannattaakin priorisoida omaa aikaa; suunnittele tapaamisesi ystäviesi kanssa aikataulusi mukaan niin, että sinulle jää myös omaakin aikaa. Kahden ihmisen tukeminen kriisin keskellä on kuluttavaa.

2. Älä jaa asioita sosiaalisessa mediassa

Vaikka eronneet ystäväsi tietävät, että olet joutunut eron välikädeksi ollessasi ystävä molempien eron osapuolten kanssa, ei se tarkoita sitä, että hän he haluaisivat tietää sinun viettävän aikaa heidän kanssaan.

Älä siis julkaise sosiaalisessa mediassa kuvia illanvietoistasi silloin, kun vietät aikaa eronneen ystäväsi kanssa. Se voi satuttaa toista ystävääsi, joka kokee luottavansa sinuun eron hetkellä.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Miksi jotkut miehet haluavat vain seksiä, ei parisuhdetta? Ikuisuuskysymykselle vihdoin vastaus

Lue myös: Kaipaatko tajunnanräjäyttävää seksiä? Yksinkertaiset keinot, joilla saat sitä

Lue myös: "Olin kateellinen ja neuroottinen" - Miehet paljastavat, miten tulivat tuhonneeksi parisuhteensa

Kilpailut

Uusimmat