Kuva: Fotolia

Pienten lasten vanhemmat paljastavat: Näin pidät seksielämäsi kunnossa, kun aikaa ja energiaa ei ole

20.11.2017 19:15 - Karoliina Kotala

Suurin osa pienten lasten vanhemmista tietää, että jälkikasvu voi toisinaan melkoisesti hankaloittaa vanhempien petipuuhia.

Tuore tutkimus selvitti hiljattain tuhannen pienten lasten vanhemman seksitottumuksia ja kyselyssä kävi ilmi, että 30 prosenttia vastaajista harrasti seksiä kerran tai kahdesti kuukaudessa, kymmenen prosenttia vastaajista vähemmän kuin kerran kuukaudessa ja 15 prosenttia vastaajista kertoi seksin loppuneen kokonaan.

Monelle pienten lasten vanhemmalle kyseiset tilastot eivät välttämättä tule yllätyksenä. Vaikka illalla lasten mentyä nukkumaan aikaa jäisikin petipuuhille, on arvokas ”vapaa-aika” käytettävä siivoukseen tai sitten energiaa ei yksinkertaisesti enää ole seksiin. Silti lemmiskelyn vähyys ja loppuminen vaikuttavat melkoisesti parisuhteeseen, joten vaikka mielihaluja seksiin ei olisikaan, suosittelevat asiantuntijat pitämään tiukasti kiinni yhteisistä lemmenhetkistä.

Kuinka pienten lasten vanhemmat sitten ovat saaneet pidettyä yllä tervettä seksielämää? Alla pienten lasten vanhemmat paljastavat keinot, jotka ovat pelastaneet heidän seksielämänsä:

Järjestäkää pikaiset

Jos tiedätte lasten olevan omissa toimissaan, harrastuksissaan, liimautuneena television ääreen tai pois kotoa tiettyyn aikaan, järjestäkää nopea seksihetki puolison kanssa vaikka väkisin. Myös suihku on erinomainen paikka lyhyelle rakastelulle. Laskekaa rimaa ja pitäkää hauskaa, älkää odottako nukkumaanmenoaikaa, sillä silloin veto on varmasti pois.

Käyttäkää seksileluja

Kaikille naisille pikaiset seksihetket eivät kuulostaa houkuttelevalta, sillä ne voivat toisinaan olla liiankin nopeita eikä fiilikseen ehdi päästä mukaan, kun kumppani on jo valmis. Ottakaa siinä tapauksessa pikaiseen seksihetkeen mukaan vaikkapa vibraattori, jolla voit tuoda lisäfiilistä ja pääset nopeammin tunnelmaan.

Suunnitelkaa ja aikatauluttakaa seksi

Vaikka idea ei kuulosta erityisen spontaanilta ja kiihottavalta, on se pitkässä juoksussa hyvä idea. Jos jäätte odottamaan sopivaa hetkeä, ei se välttämättä koskaan tule, mutta kun tiedätte edessä odottavan seksihetken, voi odotus jopa lisätä kiihotusta. Lisäksi vaikka suunniteltu seksihetki ei ensi alkuun sytytäkään, on seksin jälkeen olo yleensä tyytyväinen ja moni on iloinen, että ryhtyi puuhiin.

Kokeilkaa yhteismasturbaatiota

Jos yhteiseen rakasteluun ei ole kunnolla aikaa, on yhdessä masturbointi yksi vaihtoehto. Yleensä ihmiset saavat itsensä orgasmin partaalle nopeammin kuin kumppani, joten suudelkaa ja olkaa lähekkäin, mutta samalla masturboiden itseänne.

Priorisoikaa seksi etusijalle

Pitäkää seksihetkiä tärkeinä älkääkä jättäkö seksiä niihin viimeisiin vapaisiin hetkiin, kun kaikki muut toimet on hoidettu. Jos aikaa jää, harrastakaa ensin seksiä ja hoitakaa sen jälkeen siivoukset sekä muut kodin toimet. Seksi lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta kumppaneiden välillä ja tuo hellyyttä ja läheisyyttä välillenne, sitä ei kannata siis väheksyä.

Lue myös: Asiantuntija paljastaa pahimman käytösmallin, johon eron jälkeen sorrutaan - "Epäterveellistä"

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat