Kuva: Fotolia

"Kummasta pidät enemmän?" - 9 lausetta, joita ei tule sanoa biseksuaaleille

30.12.2017 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Biseksuaalisuuteen liittyy edelleen paljon ennakkoluuloja.

Joillekin tuntuu edelleen olevan hankala käsittää, että joku voi olla romanttisesti ja seksuaalisesti kiinnostunut useammankin kuin vain yhden sukupuolen edustajista. Biseksuaalit kohtaavat edelleen paljon ennakkoluuloja, vaikka monet julkisuudenhenkilötkin ovat avoimuudellaan pyrkineet hälventämään biseksuaalisuuteen liittyviä myyttejä. Muun muassa Lady Gaga, Cara Delevingne, Angelina Jolie ja Megan Fox ovat kertoneet avoimesti biseksuaalisuudestaan.

Ennakkoluuloista ja virheellisistä käsityksistä kertovat tietyt biseksuaalien usein kuulemat lausahdukset. Metro.co.uk-sivusto on nostanut yhdeksän tällaista lausetta esiin.

1. "Olet ahne"

Sekä miehistä että naisista kiinnostuminen ei kerro ahneudesta, vaan ainoastaan luontaisesta kiinnostuneisuudesta. Jos haluaa käydä treffeillä ja harrastaa seksiä sekä miesten että naisten kanssa, se ei ole keneltäkään pois.

2. "Sinun pitää valita"

Jotkut ovat edelleen sitä mieltä, että ihmisen tulisi kohdistaa kiinnostuksensa vain yhteen sukupuoleen. Jos omaa tällaisen vanhentuneen käsityksen, se kannattaa pyrkiä muuttamaan tai ainakin pitää se omana tietonaan.

3. "Kummasta pidät enemmän?"

Vaikka joillain biseksuaaleilla on selvät sävelet siitä, viehättyvätkö he miehistä vai naisista enemmän, näin ei todellakaan ole kaikilla.

4. "Et taida vain uskaltaa tulla kunnolla kaapista ulos."

Biseksuaaleille saattaa olla hankalaa löytää omaa yhteisöään, sillä he eivät ole heteroita mutta eivät myöskään homoseksuaaleja. Biseksuaalit joutuvat edelleen kohtaamaan ennakkoluuloja myös HLBT-ihmisten taholta, sillä jotkut seksuaalivähemmistöjen edustajat pitävät biseksuaalisuutta vain tukahdutettuna homoseksuaalisuutena.

5. "Oletko edes koskaan harrastanut seksiä vastakkaista sukupuolta olevan kanssa?"

Monet olettavat, että biseksuaaleilla on oltava kokemusta sekä miehistä että naisista, jotta he voivat todella määritellä itsensä biseksuaaleiksi. Voi kuitenkin olla, että biseksuaalin koko romanttinen elämä suuntautuu pelkästään miehiin tai naisiin ja hän silti tiedostaa, että on kiinnostunut sekä miehistä että naisista. Biseksuaalisuuden tajuaminen ei vaadi seksin harrastamista kenenkään kanssa, kuten ei myöskään minkään muunkaan seksuaalisen suuntautumisen tajuaminen.

6. "Se on varmaan vain joku vaihe."

Tämä on yleinen ennakkoluulo ja heijastelee jo yllä mainittua käsitystä siitä, että biseksuaalisuus vain edeltä homoseksuaalisuuden tajuamista.

7. "Eikö kumppanisi pelkää, että petät?"

Biseksuaalisuus ei tarkoita sitä, että olisi alttiimpi uskottomuudelle kuin muut. Vaikka biseksuaali voi potentiaalisesti kiinnostua useammista ihmisistä kuin heterot ja homot, se ei tarkoita, etteikö hän kykenisi hallitsemaan himojaan.

8. "Tytöt ovat biseksuaaleja vain tehdäkseen vaikutuksen poikiin."

Todellisuudessa tytöt ovat biseksuaaleja, koska he vain sattuvat olemaan biseksuaaleja. Vain harva eläisi valheessa vain miellyttääkseen miehiä.

9. "Ei ole olemassa bifobiaa."

Olet varmasti kuullut homofobiasta, mutta oletko törmännyt käsitteeseen bifobia? Kuten kaikki yllä esitellyt kysymykset osoittavat, maailmassa on vielä paljon tietämättömyyttä ja epämääräisiä harhaluuloja liittyen biseksuaalisuuteen, ja ne voivat hyvinkin kertoa bifobiasta.

Lue myös: Hittileffan supersankarista halutaan biseksuaali

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat