Kuva: AOP

Hittileffan supersankarista halutaan biseksuaali

22.09.2017 11:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Wonder Womanin biseksuaalisuuden tunnustamista vaaditaan adressissa.

Wonder Woman on yksi tämän vuoden suurimpia kansainvälisiä hittielokuvia. Gal Gadotin tähdittämä ja Patty Jenkinsin ohjaama elokuva on ilahduttanut ihmismassoja tuomalla naiset usein niin miehisen supersankarileffagenren keskiöön. Wonder Womanin voikin nähdä paitsi ennätyksiä rikkovana, myös rajoja rikkovana elokuvana.

Joidenkin mielestä elokuva ei siltikään ole niin rohkea kuin sen pitäisi. New Yorkin yliopiston elokuvaopinnoista valmistunut Gianna Collier-Pitts on luonut Change.org-sivustolle adressin, jossa vaaditaan elokuvasta vastaavan Warner Brothersin tunnustavan Wonder Woman -hahmon biseksuaalisuuden elokuvan jatko-osassa.

Elokuvan hahmo perustuu sarjakuvissa nähtyyn hahmoon. Yksi sarjakuvan kirjoittajista Greg Rucka on adressin tekstin mukaan jo tunnustanut, että hahmolla on ollut romanttisia suhteita toisten naisten kanssa. Kuitenkin elokuvassa hahmolla on romanttisia tunteita ainoastaan mieshahmo Steve Trevoriin. Adressin tekijä ihmettelee, miksi hahmon biseksuaalisuus on niin vaikeaa siirtää sarjakuvista valkokankaalle.

Wonder Womanin näyttäminen biseksuaaliseksi valkokankaalla tekisi hänestä kaikkien aikojen ensimmäisen avoimesti LGBTQ-yhteisöön kuuluvan supersankarin, joka on nähty DC:n tai Marvelin elokuvatuotannoissa ja vahvistaisi hänen asemaansa todellisena roolimallina kaiken ikäisille ja kaikenlaisia identiteettejä omaaville naisille”, Collier-Pitts kirjoittaa.

Adressi on tarkoitus lähettää suoraan Warner Brothersille. Jutun kirjoitushetkellä allekirjoituksia on noin 2500.

Lue myös: Nainen lähetti Wonder Woman -elokuvan ohjaajalle lapsien hulvattomat kommentit!

Lähde: Change.org

Kilpailut

Uusimmat