Kuva: Fotolia

Kevennä kumppanin mieltä: 3 tärkeää lausetta jokaiseen parisuhteeseen

08.01.2018 17:45 - Karoliina Kotala

Parisuhteessa kumppanit voivat toisinaan kokea raskaitakin aikoja, joista puhuminen ei aina ole helppoa. Silloin juuri oikeat sanat ovat tarpeen.

Psykiatrit listasivat toimivimmat lauseet, joilla kumppania voi kannustaa puhumaan huolistaan, jos huomaat jonkin painavan rakkaasi mieltä. Alla kolme tehokasta lausetta, jotka kannattaa ottaa käyttöön, kun huomaat kumppanisi mielen olevan maassa.

”Lähdetään kävelylle”

Rauhallinen kävely rauhoittaa mieltä ja antaa oivan tilaisuuden keskittyä keskusteluun. On tärkeää, että puhuessanne ette keskity televisioon tai muihin häiriötekijöihin. Kävelyn teidän ei myöskään tarvitse tuijotella toisianne silmiin samalla tavalla kuin vaikkapa istuessanne vastakkain, jolloin keskusteluun ei liity liikaa painetta ja avautuminen voi olla helpompaa.

”Sen on täytynyt tuntua kamalalta, mitä sitten tapahtui?”

Jos rakkaasi mainitsee tai ottaa puheeksi ikävän tapahtuman, ole empaattinen ja aseta itsesi hänen asemaansa. Vaikka et olisikaan itse reagoinut samalla tavalla, älä tuo sitä esiin vaan kuuntele. Jos alat vain antamaan neuvoja tai tuomitsemaan, ei rakkaasi jatkossa halua avautua sinulle.

”Kerroit yksi päivä, että olosi on..., mitä tarkoitit sillä?”

Jos rakkaasi on aiemmin kertonut huonosta mielestään tai mieltä painavasta asiasta, palaa siihen myöhemmin ja kysy mikä kumppanillasi on mieli asian suhteen nyt. Voi myös olla, että juuri tietyllä hetkellä ette ole ehtineet käsitellä asiaa kunnolla, mutta ota silti asia esille myöhemmin, jotta kumppanisi tietää, että olet kuullut häntä ja kiinnostunut hänen hyvinvoinnistaan.

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat