Kuva: Shutterstock

6 syytä, miksi parisuhteen alkuhuuma on vain huono asia – oletko samaa mieltä?

18.01.2018 14:15 - Senja Rapila

Alkuhuuman jälkeinen sopeutumisvaihe tarkoittaa yhteenottoja, jotka voivat tuntua jopa maailmanlopuilta.

Monet hehkuttavat suhteen alkuhuuman olevan parisuhteen parasta aikaa. Ne monet eivät kuitenkaan välttämättä selviä alkuhuuman päättyessä suhteessa, kun tietynlainen intohimo alkaa hiipua ja arkiset asiat astuvat kuvioihin.

Cosmopolitan on nyt julkaissut listan asioista, minkä vuoksi alkuhuuma on todellisuudessa vain huono asia suhteessa. Voit lukea ne asiat alapuolelta.

1. Kaikesta stressaaminen.

Suhteen ensimmäisen kuukaudet menevät yleensä siinä, että stressataan pienimmistäkin asioista. Esimerkiksi se, jos tuore kumppani ei vastaa nopeasti viesteihin, se aiheuttaa stressiä. Entä missä ajassa kannattaa itse vastata? Kukaan parisuhteessa oleva, alkuhuumasta selvinnyt, tuskin kaipaa sitä.

2. Yritätte liikaa.

Ihmiset tapaavat yrittää enemmän suhteen alussa, tehdäkseen vaikutuksen tuoreeseen kumppanin. Se tarkoittaa sitä, että näkemiskerroilla laittaudutaan viimeisen päälle ja treffipaikat valitaan tarkasti. Se, että suhteen alussa yritetään enemmän olla toiselle mieliksi, tekee alkuhuumasta niin romanttisen.

3. Ette riitele lainkaan.

Ensimmäinen parisuhteenne riita voi olla ihan mistä tahansa; jopa siitä, että toinen laittaa vääränlaisen emojin keskusteluun. Tämä voi tuntua todella pahalta sen jälkeen, kun olette eläneet jo "täydellisyyden kuplassa" ilman minkäänlaista nahistelua ja riitelyä, ja luulette elävänne koko loppuelämänne harmoniassa ilman konflikteja.

Tämä sopeutumisvaihe tarkoittaa yhteenottoja, jotka voivat tuntua jopa maailmanlopuilta. Tässä vaiheessa voi jopa miettiä, onko suhde todella niin täydellinen kuin on aina kuvitellut. Riitely suhteen sopeutumisvaiheessa on kuitenkin vain hyvä asia, sillä silloin opitte tuntemaan toisenne paremmin.

4. Vaikka harrastatte paljon seksiä, ei se ole parasta seksiä.

On ilmiselvää, että terveellinen seksielämä yhdistetään loistavaan parisuhteeseen, mutta oletus siitä, että harrastaisitte seksiä vielä alkuhuuman jälkeen monta kertaa päivässä, voi olla pelkkää toivetta. On normaalia että seksi vähenee alkuhuuman myötä, kun alun intohimo  hiipuu hiljalleen.

Kun alkuhuuma päättyy, ette välttämättä enää harrasta seksiä kuin kanit. Tämän sijaan rakastelette ja opitte oikeasti tuntemaan toisenne ja sen, mistä pidätte.

5. Et välttämättä huomaa huomaa varoitusmerkkejä suhteessa.

Koska sinulla on rakkauslasit päässäsi, et välttämättä huomaa kumppanisi selkeitä huonoja puolia vielä suhteen alussa. Myös sevoi yllättää, jos suhde ei toimikaan alkuhuuman jälkeen lainkaan. Tämä voi tapahtua silloin, mikäli ette ole oikeasti päässeet tutustumaan toisiinne, vaan olette esimerkiksi viettäneet suurimman osan ajasta vällyjen välissä.

6. Alkuhuuma on kuin huumetta - et ajattele järkevästi.

Parisuhteen alkuvaiheissa ihmisen aivot vapauttavat kemikaalia, jonka vaikutukset ovat samankaltaisia kuin amfetamiinissa. Tämä selittää sen, miksi jotkut voivat olla suhteestaan yli-innokkaita, tekstailevat koko yön ja harrastavat seksiä jatkuvasti. Jollain tavoin he ovat huumattuja, asiantuntija kertoo Cosmopolitan-julkaisulle.

Mikä on alkuhuuman todellinen tarkoitus?

Evoluutiopsykologit ovat väittäneet, että alkuhuuma on huomattavan tärkeää suhteessa: lajien täytyy olla hyvin sitoutuneita ja innoissaan suhteen alussa, jotta se voi kestää. Jos suhde ei ole tuntunut alussa jännittävältä ja upealta, ihmiset eivät näkisi sitä kaikkea vaivaa suhteen eteen alkuhuuman jälkeen. 

Alkuhuuma ei kuitenkaan ole paras asia suhteessasi; parhaat asiat suhteessa tapahtuvat ajan myötä. Ajan myötä et enää stressaa siitä, miksi kumppanisi ei vastaa tekstiviestiisi viidessä minuutissa, ja siitä miltä näytät aamulla herätessäsi. Kun suhde on selvinnyt alkuhuuman yli, pääset olemaan täysin oma itsesi. Ja silloin kumppanisi pystyy myös rakastua siihen aitoon sinuun.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Onko suhteesi myrkyllinen, vaikka et sitä itse huomaa? Terapeutti paljastaa huolestuttavat merkit

Lue myös: Yleisin syy erolle saattaa yllättää - ei liity mitenkään pettämiseen

Lue myös: Yksinkertaiset teot, joilla suhteesta saa kestävämmän - toteutuvatko omassa liitossasi?

Kilpailut

Uusimmat