Kuva: Shutterstock

Oletko perheesi vanhin sisarus? Asiat, joihin pystyt takuuvarmasti samaistumaan

30.01.2018 15:45 - Senja Rapila

Koska olet vanhempi, tiedät paremmin.

Vanhemmat sisarukset ovat usein perheen pää, jos vanhemmat lähtevät matkoille. Ei ole helppoa olla vanhempi sisarus, ketä perheen nuoremmat niin vihaavat ja rakastavat, mutta sen mukana tulee myös monia hyviäkin asioita.

Oletko sinä perheesi vanhin sisarus? Jos olet, voit varmasti samaistua näihin kaikkiin Pop Sugar -sivuston listaamiin kohtiin.

1. Nuoremmat sisaruksesi varastavat jatkuvasti vaatteitasi. Joko he käyttävät niitä tai haluavat vain ärsyttää. Ja siinä he onnistuvat.

2. Harmistut siitä, kun pikkusisaruksesi kasvavat isommiksi ja muuttuvat jatkuvasti ärsyttävämmiksi, varsinkin murrosikää lähennellessä. Olivathan he suloisia silloin, kun he oppivat juuri kävelemään, eivätkä ärsyttäneet sinua.

3. Suurin ilosi elämässä on yrittää saada turmeltua pikkusisaruksesi. Mutta oikeastaan sehän on vain pikkusisaruksesi valmistelua oikeaan, aikuisten maailmaan.

4. Jos tarvitset itsestäsi kuvia, sinulla on koulutettuna kotona ainakin yksi ihminen, jonka voi pakottaa auttamaan: pikkusisaruksesi.

5. Koska olet isompi ja vanhempi, olet myös voimakkaampi. Pidät naruja käsissäsi ja hallitset taloa silloin, jos vanhemmat ovat poissa. Välillä jouduit ehkä myös lahjomaan nuorempia sisaruksiasi olemaan kertomatta vanhemmille, mikäli temmellyksessä sattui ja tapahtui.

6. Olet pelannut ja leikkinyt varmasti monia leikkejä, joihin olet yksinkertaisesti vain liian vanha. Mutta kyllähän sitä välillä pitää viettää myös sitä laatuaikaa pikkusisarusten kanssa.

7. Olet myös katsonut paljon tv-ohjelmia, joiden katsomiseen olet liian vanha. Mutta salaa kuitenkin nautit siitä, kun pääset katsomaan Disneyn klassikoita.

8. Olet tehnyt sisaruksillesi muodonmuutoksia esimerkiksi vaatteilla, meikeillä tai leikkaamalla hiuksia. Joskus ne ovat olleet hienoja, joskus olet vetänyt koko leikin pelleilyksi vain siksi, koska haluat itse pitää hauskaa  sisaruksesi kustannuksella.

9. Saat aina etupenkin, koska olet vanhempi. Simppeliä.

10. Olet ylisuojeleva; vaikka sisaruksesi ovatkin raivostuttavia, suojelet heitä viimeiseen asti.

11. Vanhimpana lapsena sinun lapsuudestasi on eniten video- ja kuvamateriaalia.

12. Sinun pitää jatkuvasti muistuttaa vanhempiasi siitä, että vaikka oletkin vanhin sisarus, sinäkin tarvitset huomiota.

13. Jos sisaruksesi joutuvat ongelmiin, he soittavat sinulle ensimmäisenä. Ja autat heitä, koska tiedät miten vanhempasi suhtautuisivat siihen. Olethan itse joutunut kokemaan sen.

14. Mitä vanhemmaksi kasvatte, sitä läheisempiä ystäviä teistä tulee. Jatkatte kuitenkin koko loppuelämänne kinastelua ja väittelyä siitä, kumpi ansaitsee etupenkkipaikan, jos lähdette ajelulle perheen kanssa.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Kohota itseluottamustasi hetkessä – 7 helppoa askelta

Lue myös: Testaa kuinka empaattinen olet – paljastavat piirteet listattiin

Kilpailut

Uusimmat