Kuva: Shutterstock

Tähtäimessä pitkä ja onnellinen parisuhde? Vältä 6 yleistä virhettä, jotka voivat aiheuttaa eron

31.01.2018 22:15 - Senja Rapila

Onnellinen parisuhde on kovan työn takana.

Pitkässä parisuhteessa suhteen eteen tulee tehdä töitä, jotta saa sen kukoistamaan ja pysymään onnellisena. Monet sortuvat pieniin - tai pienen tuntuisiin - virheisiin suhteen aikana, joka voi sabotoida koko yhteisen  tulevaisuuden.

Jos haluat omasta parisuhteestasi mahdollisimman pitkäkestoisen ja onnellisen, sinun tulisi välttää muun muassa Pop Sugar -sivuston listaamia kuutta virhettä. Voit lukea yleiset virheet alapuolelta.

1. Älä kieltäydy puhumasta asioista

Tämä aiheuttaa vain turhaa kitkaa välillenne. Vaikka parisuhteet olisivatkin helpompia silloin, jos molemmat osaisivat lukea asioita, se ei ole valitettavastimahdollista. Tämän vuoksi parisuhteissa tuleekin välillä ilmaista huolenaiheita ja asioita, joista haluaa kumppaninsa kanssa keskustella.

Jos kuitenkin välttelet keskustelemista ja kävelet mieluummin pois tilanteesta, vaikuttaa se negatiivisesti suhteeseenne. Kun keskustelette yhdessä asioista, ymmärrätte toisianne jatkuvasti paremmin.

2. Älä uhkaa erolla

Kun välinne ovat kireät ja tunteet purkautuvat ulos, monet meistä saattavat sanoa asioita, mitä emme todella tarkoita. Tämä voi sisältää esimerkiksi erolla uhkailemista, joka voi vain vahingoittaa suhdettanne. Kun ne sanat on sanottu ääneen, saattavat muurit nousta jälleen ylös, jonka jälkeen välisenne luottamus karisee hiljalleen pois.

Joten vaikka joutuisitkin purra huulta ja laskea kymmeneen, älä uhkaile kumppaniasi missään tapauksessa erolla. 

3. Älä vertaa suhdettanne kenenkään muun suhteeseen

Jos vertaat suhdettasi hyvässä tai pahassa toiseen suhteeseen, on se vaarallinen tapa. Sitä tulisi välttää kaikin keinoin, nimittäin jokainen parisuhde on erilainen. Vaikka jonkun toisen parisuhde olisikin pintapuolisin täydellinen, ei se tarkoita sitä, että se sitä todellisuudessa olisi.

4. Älä laiskistu romantiikan suhteen

Kun parisuhteen alkuhuuma alkaa hiljalleen hiipua, hellyyden antaminen on yleensä se ensimmäinen asia, joka unohtuu. Mutta mikään ei tuhoa suhdetta nopeammin kuin se, jos tulee laiskaksi romanssin suhteen.

Ihmiset tarvitsevat kosketusta ja kanssakäymistä. Rakkauden tunteemme oikeastaan riippuvat niistä. Joten rakkauden tähden, älä anna päästä laiskuutta suhteenne riesaksi. Halaa rakastasi. Suutele häntä töihin lähtiessä. Pienimmilläkin teoilla on suuri vaikutus.

5. Älä unohda nauraa

Elämästä tulee vanhetessa kiireistä, mutta leikki ja hauskanpito ovat yksiä onnellisen parisuhteen kulmakivistä. Älä siis unohda hulluttelua ja leikkimielisyyttä, vaan naurakaa yhdessä kumppanisi kanssa. Ne auttavat teitä luomaan siteen, joka auttaa teidät myös vaikeiden vaiheiden yli.

6. Älä pidä kumppaniasi itsestäänselvyytenä

Kaikki tietävät sanonnan; "Et tiedä mitä sinulla on ennen kuin menetät sen". Tämä on totta, mutta silti otamme usein oman kumppanimme itsestäänselvyytenä. Miksi? Koska unohdamme pysähtyä ja ajatella, millaista elämä olisi, jos menettäisimme hänet.

Kerro rakkaudestasi ja tee se usein. Älä odota erityisiä päiviä, jotta voisit antaa rakkaallesi erityiskohtelua. Huomioi kumppanisi kaikki pienimmätkin teot ja ole kiitollinen niistää. Tämä tekee sinut ja kumppanisi onnelliseksi, ja vahvistaa parisuhdettanne.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Kuinka saat suhteesi kestämään koko loppuelämän? 12 neuvoa

Lue myös: Kehity suutelemisen mestariksi - 9 virhettä, joita tulee välttää

Lue myös: Älä vahingoita parisuhdettasi turhaan – 9 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa kumppanilleen

Kilpailut

Uusimmat