Kuva: Shutterstock

Lähetättekö "seksiviestejä" toisillenne? Vaikuttaa suhteeseen negatiivisesti

01.02.2018 13:15 - Reija Saarinen

Kumppanin kanssa tulisi keskustella myös kasvotusten.

Viime vuosien aikana erilaiset seksiviestit ovat nostaneet päätään parisuhteissa. Yhä useammilla on nimittäin tapana muistaa omaa rakastaan seksikkäällä kuvalla tai muulla tavoin vihjailevalla viestillä.

Vaikka voisi luulla, että moinen viestittely on omiaan parantamaan suhdetta, saattaa sillä itseasiassa ollakin suhteeseen myös negatiivisia vaikutuksia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan näytti siltä, että runsaasti seksiviestejä lähettävillä pareilla oli suurempi riski riitoihin. Tämän lisäksi he olivat usein epävarmempia suhteestaan ja kärsivät myös sitoutumiskammosta.

Tutkija Adam Galovanin mukaan tämä saattaa johtua siitä, että paljon seksiin viittaavia viestejä lähettävät voivat käyttää kaiken energiansa seksiin, jolloin muut suhteen osa-alueet jäävät liian vähäiselle huomiolle.

Tämän lisäksi monilla runsaasti seksiviestejä lähettävillä näytti tutkimuksen mukaan olevan myös vahva riippuvuus puhelimeen. He viettivät useimmiten aikaa kumppaninsa kanssa niin, että puhelin oli osa sitä. Näin ollen puhelin on usein kommunikoinnin väline, jolloin kasvotusten asioista puhutaan vähemmin.

- Onkin hyvä säännöllisesti laittaa puhelin alas ja keskustella kumppanin kanssa kasvotusten, Gallovan muistuttaa.

Lue myös: Käyttääkö hän sinua vain seksiin? Merkit, joista tiedät

Lue myös: "Miksi emme enää harrasta seksiä?" - avioliitossa elävät avautuivat suhteestaan

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat