Kuva: Shutterstock

Elätkö on-off-suhteessa? 5 merkkiä paljastavat, että ero olisi parempi vaihtoehto

02.03.2018 21:15 - Emmi Moilanen

Yksi suurimmista hälytysmerkeistä on se, jos suhteen kesto muuttuu koko ajan lyhyemmäksi ja lyhyemmäksi.

Sanotaan, että rakkaus on sokea. Ihastuneena ja vaikeassa parisuhteessa voi sokaistua tilanteelle niin, että itse ei tunnista enää, mikä olisi rakastumisesta huolimatta kannalta paras ratkaisu oman henkisen hyvinvoinnin kannalta. Elite Daily kysyi asiantuntijalta, mitkä ovat varmimmat merkit siitä, että pitkään jatkunut on-off-suhde olisi aika päättää lopullisesti.

Kuulostavatko nämä tutuilta?

1. Tunnet olosi uupuneeksi. Psykologi Josh Kaplowin mukaan lyhyet suhteet ovat kuluttavia siksi, että hiipuneita tunnesiteitä yritetään herätellä toistuvasti yhä uudelleen ja uudelleen.

2. Huomaat, että olet muuttunut katkeraksi. Jos on-off-suhde jättää sinut vihaiseksi, on hyvä miettiä kaksi kertaa, kannattaako yhteen palaaminen enää uudelleen. Kukaan ei nimittäin halua suhdetta, jossa menneisyyden vastoinkäymiset ja katkeruus painavat taakkana jo valmiiksi.

3. Palaatte yhteen aina vain lyhyemmäksi ajaksi kerrallaan. Kaplowin mukaan tämä on yksi huolestuttavimmista on-off-suhteen piirteistä. Jos seurusteluaika muuttuu lyhyemmäksi kuin erossa vietetyt ajanjaksot, on tämä selkeä merkki siitä, että parisuhde on kuihtumassa kasaan.

4. Olet alkanut nähdä parisuhteenne taakkana. Rakkauselämän pitäisi tehdä elämästäsi mukavampaa ja tuoda siihen iloa, kun alkaa tuntua, että suhde on vain riippakivi, jota raahaat mukanasi perässä, on parempi laittaa asioille lopullinen piste.

5. Sinun täytyy vakuutella kumppanillesi, että saatte vielä suhteenne toimimaan. Jos sinun tarvitsee ylipuhua rakkaasi pysymään yhdessä kanssasi, on todennäköistä, ettei tunteet ole enää molemminpuoleisia. Älä siis pitkitä asioiden perinpohjaista selvittämistä, vaan kuuntele myös, mitä kumppanillasi on sanottavanaan.

6. Et tiedä itsekään, minkä takia aina palaatte yhteen. Tässä tilanteessa tulisi ottaa hetki aikaa itselleen ja pohtia, palaatteko yhteen yhä uudelleen pelkästään tottumuksen ja tavan vuoksi? Kaplowin mukaan yhteen palaamisen tärkein edellytys onkin se, että pystytte molemmat kertomaan, minkä takia teette niin.

Lue myös: Vaikea ero takana? 10 parasta vinkkiä erosta selvitymiseen

Lue myös: Ero ei ole maailmanloppu - ajatukset, jotka jokaisen kannattaa sisäistää

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat