Kuva: Fotolia

Vaikea ero takana? 10 parasta vinkkiä erosta selvitymiseen

07.01.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Suurien elämänmuutosten tekeminen ei kannata heti eron jälkeen. Itseään kannattaa myös välillä muistuttaa siitä, minkä takia eropäätös on tehty.

Vaikka olisit unelmoinut elämänmittaisesta parisuhteesta, on hyvin tavallista, että pariskunta kokee eropäätöksen olevan paras mahdollinen vaihtoehto molempien tulevaisuuden kannalta. Aina nämä päätökset eivät ole täysin yksimielisiä ja erityisesti jätetyksi tulleesta osapuolesta parisuhteen päättyminen voi tuntua erityisen rankalta.

Psychology Today listasi tehokeinot erosta yli pääsemiseen.

10 vinkkiä erosta selviytymiseen:

1. Työstä asennettasi. Sinkku ei ole lainkaan huono sana kuvailemaan elämäntilannettasi, vaan yritä keskittyä itseesi ja nauttia uudesta elämäntilanteesta.

2. Tee henkinen inventaario. Tämä tarkoittaa sitä, että listaat paperille ne piirteet, joista pidät itsessäsi. Tämän jälkeen voit myös tehdä listan asioista, joita tulevaisuudessa haluaisit tehdä tai kehittää enemmän itsessäsi.

3. Älä tee suuria elämänmuutoksia. Töistä irtisanoutuminen tai paikkakunnan vaihtaminen ei paranna erosta aiheutuneita haavojasi, vaikka saisitkin hetkeksi muuta ajateltavaa. Matkusta sen sijaan jonnekin, missä olet aina halunnut käydä.

4. Älä erakoidu. Vietä aikaa ihmisten kanssa, joiden tiedät arvostavan sinua. Tämä muistuttaa sinua siitä, että ympärilläsi on yhä turvaverkosto, joka välittää sinusta.

5. Tapaile uusia ihmisiä. Totuttele uusien tuttavuuksien kohtaamiseen ja ryhdy jälleen käymään treffeillä. Sinun ei tarvitse etsiä uutta rakkautta välittömästi, kunhan teet myös toiselle osapuolelle selväksi, että tapaaminen on vain hauskanpitoa.

6. Poista ikävät muistot. Joskus konkreettiset muistutukset entisestä parisuhteesta voivat tehdä toipumisesta vaikeampaa. Siirrä siis valokuvat sivuun tai piilota vanhat viestiketjunne puhelimestasi.

7. Muistuta itseäsi siitä, miksi ero oli tarpeellinen päätös. Tämä voi olla vaikeaa erityisesti silloin, jos olet itse ollut jätetty osapuoli. Ylipääsemisessä auttaa se, kun muistutat itseäsi niistä syistä, minkä takia päädyitte eroamaan.

8. Älä jahtaa eksääsi. Hillitse uteliaisuutesi äläkä kysele yhteisiltä ystäviltänne, miten entisellä kumppanillasi nykyään menee.

9. Hakeudu harrastusryhmään tai yhdistykseen. Ympäröi itsesi samanhenkisillä ihmisillä. Saat myös muuta ajateltavaa ja siirryt eteenpäin elämässäsi.

10. Älä heittäydy uuteen parisuhteeseen liian nopeasti. Anna itsellesi muutama kuukausi aikaa toipua menneestä ja oppia aikaisemmista virheistä ennen kuin alat rakentaa tulevaisuutta uuden ihmisen kanssa.

Lue myös: Harkitseeko hän eroa? 3 hälytysmerkkiä, jotka enteilevät parisuhteen päättymistä

Lue myös: "Halusit olla yhdessä loppuelämän" - miten erota pitkästä suhteesta kunnialla

Lähde: Psychology Today

Kilpailut

Uusimmat