Kuva: Shutterstock

Nyt se on tutkittu: Parisuhde tekee ihmisistä lihavia

19.03.2018 17:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Parisuhteessa olevien ei tarvitse tehdä muihin ihmisiin samalla tavalla vaikutusta kuin sinkkujen. Tämä johtaa helposti lihomiseen.

Monet ovat saattaneet omassa elämässään huomata, että parisuhteessa alkaa kertyä herkästi ylimääräisiä kiloja. Nyt tutkimus on todistanut, että parisuhde todellakin lihottaa ihmisiä.

Syy tähän piilee siinä, että parisuhteessa ollessaan ihmisen ei enää tarvitse samalla tavalla yrittää tehdä vaikutusta muihin ihmisiin kuin sinkkuna.

- Koska parisuhteessa olevien ei tarvitse näyttää viehättävältä ja hoikalta vetääkseen kumppania puoleensa, he saattavat herkästi syödä enemmän tai syödä enemmän rasvaista ja sokeripitoisia ruokia. Kun pariskunnilla on lapsia kotitaloudessaan, heillä on tapana syödä lapsilta jääneet ruoan ja herkkujen jämät, kommentoi yksi tutkimuksen tekijöistä Stephanie Schoeppe.

Australian Central Queenslandin yliopiston tekemää tutkimusta varten tutkittiin 15 000:ta ihmistä 10 vuoden ajan.

Tutkimuksessa kuitenkin havaittiin, että pariskunnat eivät syö sen epäterveellisemmin kuin sinkut. Itse asiassa pariskunnat kuluttivat enemmän vihanneksia ja hedelmiä kuin sinkut ja vaikuttivat pidättäytyvän alkoholista, tupakasta ja pikaruoasta. Sinkut ja parisuhteessa olevat olivat tutkimuksen mukaan yhtä aktiivisia liikkujia. Miksi parisuhteessa kuitenkin lihotaan?

Minnesotan yliopiston Jesica Berge uskoo, että lihominen johtuu treffi-iltojen ja romanttisten illallisten määrästä. Hän sanoo, että parisuhteessa monet sosiaaliset tilanteet rakentuvat syömisen ympärille.

Lue myös: Suomalaisvaimo rakastui 120-kiloiseen mieheen: "Kaveri kysyi, miksi seurustelen lihavan kanssa"

Lähde: Unilad

Kilpailut

Uusimmat